Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния
Коментари Харесай

ВЧК-ОГПУ: Шойгу и Герасимов искали да арестуват Пригожин. Подценили популярността му в армията

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на съветската войска възнамерявали да арестува шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин на 1 юли - датата, в която групировката на предприемача щяла да бъде погълната от съветските войски. Той обаче подценил известността на Пригожин измежду съветските военни. Така станал вероятен " походът за правдивост " към Москва, който " Готвача на Путин " употребявал, с цел да си избави кожата.

Това излиза наяве от източник, приказвал пред съветската медия в " Телеграм " ВЧК-ОГПУ. Тя постоянно е употребена от доближени на враждуващите съветско военно министерство и " Вагнер ", с цел да лийкват взаимно компромати или да разкриват лични версии за съответни събития. 

Въпросният неназован източник показва събития отпреди така наречен революция, които се вписват с изявления на Евгений Пригожин. Затова думите му не трябва да бъдат одобрявани за чиста монета.

" Предвестник на преврат в Русия постоянно е усилването на отбраната на държавните институции. Няколко дни преди изострянето на обстановката с ЧВК " Вагнер ", Федералната работа за защита (ФСО) ненадейно заръча на ръководителя на Росгвардия Золотов да обезпечи помощ с бойците от дивизията " Дзержински ". Гвардейците засилили патрулите на ФСО край Кремъл, Белия дом (руска държавна сграда), президентската администрация и други държавни сдания в столицата. На 27 юни подкреплението било отстранено по този начин ненадейно, както се било появило, а главните държавни институции почнали да се охраняват по нормалния метод ", изяснява източникът.

Той прибавя, че оперативни групи на ФСБ и Генералния щаб на министерството на защитата авансово пристигнали в зоните на военните дейности, които били подсилени персонално от министъра на защитата Шойгу. Също по този начин група офицери от Главното ръководство на Московска област отлетели за Ростов.

Там предизвестили, че до 1 юли ЧВК " Вагнер " би трябвало да бъде разформирована и да спре да съществува. Новопристигналите оперативни групи получили заповед да обезпечат този преход без да се стига до ексцесии.

" С утвърждението на Москва трябваше да се организира интервенция по разпускане на армията на Пригожин. На проточилия се спор сред министъра на защитата и шефа на ЧВК трябваше да бъде сложена точка. Но не всичко мина по проект ".

Според източниците на ВЧК-ОГПУ Шойгу първоначално бил стимулиран от някого да предприеме доста строги ограничения против няколко от водачите на " Вагнер ". Пригожин и неговите близки сътрудници, в това число един от създателите на групировката - Дмитрий Уткин.

" Но те не взеха поради известността на " основния готвач " на страната измежду офицерите, бойците и оперативните служители на фронта. Всички вероятни сюжети за задържане на Пригожин и неговите хора достигнали до последния. Според източника на " ВЧК-ОГПУ "  те не планували главното - нежеланието (на военните) да застанат на страната на извънредно непопулярните водачи в зоната на " специфичната военна интервенция - Шойгу и Герасимов ".

Тогава бил нанесен ракетен удар по позициите на " Вагнер " (припомняме, че данни за нахлуване против групировката отсъстват, което хипотетично свидетелства за пристрастията на източника на ВЧК-ОГПУ). 

" След несполучливата ракетна офанзива срещу позициите на " Вагнер ", действието се разгърнало. За броени часове щабът на Южния боен окръг и градът Ростов на Дон били завладяни. Министърът на защитата избягал в Москва ". 

Източник на ВЧК-ОГПУ от тайните служби разказал в резюме забавни детайлности за държанието на съветския президент Владимир Путин по време на " похода за правдивост ".

" Друг наш източник от спецслужбите твърди, че Путин изпаднал в надълбоко комплициране - подобен бил забелязван единствено през 2014 година, когато по простъпка беше свален (самолет) " Боинг " на Малайзийските авиолинии ".

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР