Руският лабораторен модул Наука изплаши МКС, когато неговите двигатели случайно

...
Руският лабораторен модул Наука изплаши МКС, когато неговите двигатели случайно
Коментари Харесай

Руски модул изтласка Международната космическа станция от позицията й

Руският лабораторен модул " Наука " изплаши МКС , когато неговите мотори инцидентно се включиха след съединяване Международната галактическа станция, като за малко изтласка станцията от позицията й , оповестяват " Гардиън ", Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Няколко часа след скачването , моторите на " Наука " ненадейно се включиха, принуждавайки личния състав на борда на МКС да пусне моторите в съветския сегмент на станцията , с цел да противодейства на резултата .

Модулът се включи " несъзнателно и ненадейно, премествайки станцията на 45 градуса отвън позицията ", сподели НАСА в Twitter. " Операциите по възобновяване върнаха позицията и екипажът не е в заплаха. "

Руската галактическа организация " Роскосмос " изясни казуса с остатъчно гориво и софтуерен проблем , заяви ТАСС.

Мисията идва след повече от десетилетие закъснения и защото Русия се стреми да ускори своята галактическа промишленост, която изостава след разпадането на Съветския съюз и се бори да се оправи с конкуренцията от Съединените щати.

Модулът " Наука " бе изстрелян предходната седмица от космодрума Байконур в Казахстан, носен от съветска ракета " Протон ", и съставлява първото за Русия съединяване на модул на МКС от 11 години .

Ще са нужни няколко месеца и голям брой излизания в космоса, с цел да се интегрира изцяло модулът с галактическата станция.

Lead MLM Flight Director Greg Whitney and I split the shift today. Never have I ever: 1)been prouder of the team that sits in MCC and lives on, 2)had to declare a spacecraft emergency until now, 3)been so happy to see all solar arrays + radiators still attached.
— Zebulon Scoville (@Explorer_Flight)
Изстрелването бе следено деликатно от Европейската галактическа организация , защото модулът пътуваше с европейската роботизирана ръка , първата роботизирана ръка, която ще може да работи по съветския сегмент на МКС.

" Наука " ще се употребява най-вече за проучвания и предпазване на лабораторно съоръжение . Той също по този начин ще обезпечи повече място за предпазване, нови системи за регенерация на вода и О2 и усъвършенствани условия на живот за космонавтите от съветския бранш на МКС.

Многофункционалният лабораторен модул " Наука " е основан още в средата на 90-те години, когато е умислен като аварийно копие на съветския модул за ръководство " Заря ". По-късно той е модифициран като теоретичен модул, само че се причислява към набор от замразени съветски галактически планове, станали жертва на проблеми с финансирането или бюрократични процедури.

" Наука " един от най-големите модули на МКС, в началото бе плануван за изстрелване 2007 година, само че неведнъж се отлагаше.

Изстрелването предходната седмица бе сполучливо , само че модулът претърпя няколко " съмнения в орбита " по време на осемдневното си пътешестване до МКС, заяви Европейската галактическа организация.

" Наука " заменя дългогодишния модул " Пирс ", който се причисли към МКС през 2001 година като краткотрайно допълнение, само че в последна сметка остана в употреба в продължение на две десетилетия.

Освобождавайки място за Наука, " Пирс " се отдели от МКС по-рано тази седмица, изгорелите му остатъци падат в Тихия океан .

Стартирала през 1998 година и включваща Русия, Съединени американски щати, Канада, Япония и Европейската галактическа организация, МКС е едно от дребното останали съдействия на Русия със Запада .

През април Русия съобщи, че обмисля отдръпване от програмата на МКС, базирайки се на застаряваща инфраструктура и възнамерява да пусне първия главен модул на нова орбитална станция през 2025 година

Русия разгласи редица планове през последните години , в това число задача до Венера и , само че защото Кремъл пренасочва финансиране към военни инициативи, анализатори слагат под въпрос осъществимостта на тези упоритости .
 НАСА: Русия е жизненоважен сътрудник за Съединени американски щати в Международната галактическа станция
НАСА: Русия е жизненоважен сътрудник за Съединени американски щати в Международната галактическа станция

Бил Нелсън: Когато нещата са по-трудни на Земята се разбираме много по-добре в космоса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР