Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) свалиха украински бомбардировач Су-24

...
Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) свалиха украински бомбардировач Су-24
Коментари Харесай

Русия свали украински Су-24 в района на Змийския остров

Руските системи за противовъздушна защита (ПВО) смъкнаха украински бомбардировач Су-24 покрай Змийския остров. Това заяви пред публицисти формалният представител на Министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

Според него през миналото денонощие съветските ракетни войски и артилерията са поразили 345 региона на централизация на жива мощ и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Също по този начин са унищожени 14 командни пункта и 24 артилерийски батареи на огневи позиции, написа Лента.ру.

Освен това съветските войски са унищожили 10 украински дрона и два самолета Ту-143 „ Рейс “, създадени в миналото в Съюз на съветските социалистически републики.

Министерството на защитата заяви и за унищожаването на два щурмови самолета Су-25 на Въоръжените сили на Украйна със средства за противовъздушна защита - самолетите са свалени във въздуха над Николаевска и Харковска област.

Ден преди този момент Министерството на защитата заяви, че съветската Противовъздушна отбрана е прихванала „ Точка-У “ и е унищожила 15 украински дрона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР