ИЙСТ МЕДОУ, Ню Йорк (АП) — Извисяващ се стадион с

...
ИЙСТ МЕДОУ, Ню Йорк (АП) — Извисяващ се стадион с
Коментари Харесай

Световното първенство по крикет идва в предградията на Ню Йорк, където спортът процъфтява сред имигрантските общности

ИЙСТ МЕДОУ, Ню Йорк (АП) — Извисяващ се стадион с 34 000 места и точно подстригано поле от мека синя трева от Кентъки се издига в крайградски парк в Ню Йорк, който ще бъде хазаин на един от най-хубавите шампионати по крикет в света идващия месец.

Но в една неотдавнашна съботна заран, от другата страна на парка Айзенхауер в Лонг Айлънд, начинаещи млади играчи на крикет към този момент бяха заети да бият, боулинг и игра на неподготвено игрище.

Световната купа T20 ще бъде първото огромно интернационално съревнование по крикет в Съединени американски щати, само че вековната британска игра процъфтява в отдалечените ъгли на метрото на Ню Йорк в продължение на години, подхранван от непрекъснатите талази на имиграция от Южна Азия и Карибите. Всяка пролет парковете от Бронкс и Куинс до Лонг Айлънд и Ню Джърси оживяват с развлекателни лиги, домакинстващи надпревари през уикенда.

Американските уредници на крикет се надяват надпреварата през юни да издигне известността на спорта на идващото равнище, осигурявайки един...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР