Руските окупационни служители ускоряват подготовката си за нелегитимни псевдореферендуми за

...
Руските окупационни служители ускоряват подготовката си за нелегитимни псевдореферендуми за
Коментари Харесай

ISW: Русия работи ускорено за референдуми в окупираните територии

Руските окупационни чиновници форсират подготовката си за нелегитимни псевдореферендуми за съветската анексия на окупирана украинска територия , оповестява Института за проучване на войната (ISW). Украинският кмет на Мелитопол, Запорожка област, Иван Федоров, заяви, че съпротивата измежду украинските поданици е принудила съветските управляващи " непрекъснато " да трансформират проектите си за референдум. Федоров твърди, че окупационните управляващи са възнамерявали един ден за гласоподаване, само че в този момент обмислят седем дни " гласоподаване от у дома ", в които въоръжени съветски военни ще вървят от къща на къща и ще " разпитват " жителите на Мелитопол. Федоров твърди, че единствено към 10% от цивилните, останали в Мелитопол, поддържат съветската окупация и предизвести, че съветските бойци ще заплашват да гръмнат жителите, които не гласоподават за анексирането.

Съветникът на украинската администрация на Херсон Сергей Клан означи, че окупационните управляващи не са сложили изцяло условия за референдум, само че форсират подготовката си след триседмична пауза в подготовката , която Клан приписва на украинските офанзиви на HIMARS против съветската окупационна логистика. Окупационните управляващи биха могли също по този начин да трансформират графика на своите подправени референдуми в отговор на изменящите се действителности на място, в това число украинска контраатака. Клан заяви, че предварителната дата за референдума остава 11 септември.

Чрез премахването на вариантите за персонално гласоподаване и прекосяването към анкети от къща на къща, съветските окупационни управляващи усилват опциите си за директно заплашване на украинските цивилни. Това изпитание не е належащо, с цел да се фалшифицира гласуването до резултата, който Кремъл желае, само че прави всевъзможен самостоятелен контрол на вота съвсем неосъществим.

Окупационните управляващи могат също по този начин да трансфорат тези " изследвания " в интервенции за събиране на разследваща информация, с цел да отсеят украинската съпротива в окупираните региони. Премахването на персоналните изборни секции отстранява доста условия за бюрократите да работят в тези места. Руските сили се борят да наемат хора на тези позиции от окупирано население. Гласуването по домовете също лимитира опциите за партизански офанзиви на тези места.

Кремъл може да подреди разнообразни типове гласоподаване в разнообразни окупирани места според от възприетата локална поддръжка, възприемания риск от партизански офанзиви и бюрократичния потенциал. Например, украинският началник на Гражданско-военната администрация на Луганска област, Сергей Гайдай, заяви, че съветските окупационни управляващи в Луганска област са разпознали места, където да бъдат персонално домакини на техния мним референдум за анексиране.

Гайдай съобщи, че съветските окупационни управляващи водят дейна акция за анексиране , като популяризират пропагандни вестници и обвързват даването на филантропична помощ, в това число храна, вода и строителни материали, с присъединяване в псевдореферендума. Гайдай сподели, че практиката се равнява на изнудване: " ние руснаците ще ви помогнем украинските цивилни да посрещнете главните си потребности, до момента в който отидете на " референдума ". В противоположен случай умрете и ние ще изфабрикуваме резултата без вас. "

Русия окупира елементи от Луганска област през 2014 година и евентуално има по-голям потенциал да активизира сътрудници за администриране на изборни секции, в сравнение с в новоокупираните региони. ISW заяви на 3 август, че окупационните управляващи в Донецка област може да разрешат персонално и онлайн присъединяване, предоставяйки голям брой лостове за съветските чиновници да трансформират резултатите.

Иранската галактическа организация (ISA) отхвърли че Русия ще употребява ирански спътник над Украйна няколко месеца, откакто Русия изстреля спътника от името на Иран. Държавният ирански информативен бюлетин IRNA цитира изказване на ISA от 7 август, в което се твърди, че спътникът ще бъде следен от и от Иран " от първия ден, незабавно след изстрелването. "

ISA акцентира, че " Никоя друга страна няма да има достъп до такава информация и слуховете за разполагане на сателитни изображения в услуга на военни цели на друга страна са погрешни. Washington Post цитира изказванията на двама чиновници на западното разузнаване на 4 август, че Русия ще резервира контрола над спътника след изстрелването му за наблюдаване на Украйна и ще отстъпи контрола върху спътника на Иран на неопределена бъдеща дата. ISW оповестява, че Кремъл евентуално ще продължи напъните си да усили връзките си с Техеран, с цел да получи дронове за потребление в Украйна.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (UK MO) удостовери предходните оценки на ISW, че съветското военно управление е претърпяло огромни промени заради съветски военни провали в Украйна. Поне шест генерали са били освободени от постовете си от началото на войната през февруари.

Руската войска продължава офанзивата си в Донбас и Южна Украйна. Руските сили организираха лимитирани наземни офанзиви югозападно и югоизточно от Изюм в посока Славянск на 7 август. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са отблъснали съветска офанзива покрай Вирнопиля - на към 18 км югозападно от Изюм. Руските сили също организираха наземни офанзиви покрай Богородично и Долина, и двете на към 20 км северозападно от Славянск по линията Изюм-Словянск. Ръководителят на военно-цивилната администрация на Славянск Вадим Лях съобщи, че съветските сили са обстрелвали жилищни региони в центъра на Славянск.

Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) са почнали нова вълна на загадка готовност. Украинското основно военно разследващо ръководство (ГУР) заяви, че ДНР и ЛНР активизират наложително повече хора, в това число отсрочени или негодни за работа, за съоръжение на мобилизационния запас. ГУР отбелязва, че ЛНР образува нови мотострелкови батальони и възвръща съществуващите елементи в границите на 2-ри армейски корпус, като принуждава мъжете да преминат военна работа.

Ръководителите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник по-рано обявиха, че републиките са завършили интервалите на дейна готовност в края на март и тогава означиха, че няма да имат потребност от спомагателни старания за готовност в бъдеще. Ръководителят на администрацията на Луганска област Сергей Гайдай също означи, че групата Вагнер продължава да набира пандизчии за присъединяване във военните дейности на първа линия.

ДНР набира доброволци за договорна работа в опит да се въздържи от оповестяването на нова вълна на готовност, до момента в който окомплектова изчерпаните елементи . ДНР стартира да афишира набиране на личен състав за договорна работа в 100-та обособена гвардейска моторизирана бригада на ДНР и други неуточнени елементи.

ДНР твърди, че новобранците ще преминат през нужната бойна подготовка на полигон и ще получават начални месечни заплати от 176 000 до 250 000 рубли (около $2,900 до $4,130) според от позицията в силите. На доброволците също се предлага отплата от 8000 рубли дневно (около 130 долара) и финансови награди както от ДНР, по този начин и от Русия, само че ДНР не предлага еднократно заплащане на бонус за назначение, което се предлага на доброволци, които се причисляват към новосформирани съветски доброволчески батальони.

ДНР употребява локални канали на Telegram, с цел да разпространява акцията за набиране на личен състав, а ISW по-рано оцени, че милиблогъри и военни репортери, основани на DNR, са нараснали отразяването си на триумфи към Авдиевка в опит да продължат акциите за набиране

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР