Lions Gate Entertainment Corp., собственици на известното филмово студио Lionsgate

...
Lions Gate Entertainment Corp., собственици на известното филмово студио Lionsgate
Коментари Харесай

Голямо американско киностудио сключи партньорско споразумение с AI компания

Lions Gate Entertainment Corp., притежатели на известното кино студио Lionsgate са сключили съглашение с Runway AI. Целта на съдействието е проучване на опциите за основаване на киносъдържание с потреблението на изкуствен интелект. Новината беше оповестена по-рано тази седмица от WallStreet Journal.

Lionsgate е канадско-американско кино студио. То е известно с поредици и филми, като „ Игрите на глада “, „ Джон Уик “, „ Убийствен пъзел “, „ Ла Ла Ленд “ и други Runway AI от своя страна е стартъп специализирал се в генерирането на виддеосъдържание с потреблението на изкуствен интелект.

„ В резултат на партньорството ни ще бъде основан AI модел, който ще помогне на режисьорите ни, екипите и другите ни надарени чиновници да подобрят своята работа “, споделя вицепрезидентът на Lionsgate Майкъл Бърнс. „ Няколко от нашите хора към този момент са разчувствани от евентуалното приложение в процесите по пре- и пост-продукция. Разглеждаме изкуственият разсъдък, като страховит инструмент за възстановяване, разширение и допълнение на интервенциите ни “.

WallStreet написа, че Lionsgate имат намерение да употребяват първоначално технологията за основаването на специфични резултати и декор в обособените подиуми. Самият Бърнс чака студиото да спести милиони долари от потреблението на изкуствения разсъдък. Той продължава с обяснението, че Lionsgate са сключили договорката с Runway AI в този миг тъй като желали да не изостават от конкуренцията. Става дума за огромни кинокомпании от ранга на The Walt Disney Co. Paramount Pictures. Според репортажи, и двете студиа към този момент са в дейни договаряния с AI компании.

Сделката сред двете компании е преференциална, както за Lionsgate, по този начин и за Runway AI. Първите ще употребяват потвърдил се AI модел за генерирането на видео активи. Що се отнася до Runway AI, те получават легален достъп до каталога на Lionsgate, с цел да усъвършенстват модела си. Това лято компанията беше упрекната в неразрешено потребление на стотици видеа от разнообразни запаси.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР