Руски туристически агенции продават на руснаци туристически пакети за поставяне

...
Руски туристически агенции продават на руснаци туристически пакети за поставяне
Коментари Харесай

Ваксинационен туризъм набира скорост в Русия, след като Спутник V удари на камък в СЗО

Руски туристически организации продават на руснаци туристически пакети за слагане на задгранични ваксини против КОВИД-19 в чужбина на фона на разочарованието измежду някои руснаци, че имунизациите съветско произвеждане не са утвърдени на интернационално ниво.

Русия не е записала за приложимост нито една задгранична ваксина, предава Българска телеграфна агенция.

Страната утвърди четири ваксини лично произвеждане, в това число двудозовата " Спутник V ". Нито една съветска ваксина не е утвърдена за приложимост от Световната здравна организация (СЗО) или Европейския съюз.

СЗО замрази процеса по утвърждение на " Спутник V ", до момента в който фабриката, която не съумя да покрие критериите при инспекцията за положителни практики, не бъде посетена още веднъж, заяви на 15 септември Панамериканската здравна организация.

Интересът в Русия към пътувания в чужбина, позволяващи на хората да си слагат задгранична ваксина, утвърдена от СЗО, набъбна по-късно известие предходната седмица, сподели Мая Ломидзе, директорка на съветската Асоциация на туристическите организации (АТОР).

Повечето от пътуванията, струващи към 600 до 850 евро, са до Сърбия, а една организация предлага като дестинация Германия. Те разрешават на клиентите да получат една от четири разнообразни ваксини, в това число тази, създадена от " Пфайзер ", уточни в изказване АТОР.

Ако пътуващите изберат двудозова ваксина, те би трябвало да резервират две пътувания.

Анна Филатовска, пиар директорка в " Руски Експрес " - туристическа организация, предлагаща сходни пътувания, сподели, че клиентите избират най-често имунизацията на " Пфайзер ".

Тя сподели, че тези туристически пакети включват противоположни полети на " Аерофлот ", две-три нощувки в хотел в Белград, закуска и превоз до болничното заведение. Самата ваксина е безвъзмездна, само че туристическата организация записва клиентите, които би трябвало да я получат, сподели директорката.

" Започнахме да продаваме тези туристически пакети преди близо две седмици. През това време сме имали към 20 поръчки ", добави тя.

Интересът към тези пътувания набъбна през вчерашния ден, след известия на локални медии, че сходни екскурзии се оферират, сподели директорката.

" Това провокира невиждано търсене ", сподели тя пред Ройтерс. Филатовска заяви, че през вчерашния ден общо 17 души са резервирали имунизационно пътешестване.

Ивета Вердиян, рекламна директорка на друга туристическа организация, сподели, че техните екскурзии се търсят от руснаци, които пътуват по работа или такива, чийто деца учат в чужбина.

Жителката на Москва Мария сподели, че е пътувала в чужбина това лято, с цел да се имунизира, въпреки че не се е записвала за някой от специфичните туристически пакети.

" Имам доверие на " Спутник V ", само че тази ваксина не е приета отвън Русия. Правилата за пътешестване в чужбина значат, че ми е нужен интернационален документ, с цел да пътувам по работа ", сподели рускинята, отказвайки да назове фамилното си име.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР