Руски бойни самолети са се приближили опасно близо до самолети

...
Руски бойни самолети са се приближили опасно близо до самолети
Коментари Харесай

Руски самолети са се приближили до американски. САЩ: Ще стане грешка!

Руски бойни самолети са се доближили рисково покрай самолети на американските военноморски сили над Средиземно море в края на предходната седмица, заяви министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи организация " Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че случаят е станал на фона на нарасналото напрежение сред двете страни поради скупчването от Русия на войски по границата ѝ с Украйна. Макар че сходни взаимоотношения не са необичайност, последният подобен случай е станал в извънредно внимателен миг, когато една неправилна преценка може да провокира спомагателна ескалация. Вашингтон упрекна Москва в неистина, че е изтеглила своите войски от границата с Украйна. По данни на Съединени американски щати единствено за последните дни са пратели в допълнение 7000 бойци там.

Руски бойни самолети са се доближили до американски патрулни самолети " Посейдон " в интернационалното въздушно пространство над Средиземно море, сподели представител на Пентагона. Той посочи, че никой не е потърпевш, само че акцентира, че сходни произшествия може да доведат до неточности, които на собствен ред да повлекат след себе си още по-опасни последствия. В един миг съветски аероплан се е доближил единствено на няколко метра от американски, обърна внимание поискал анонимност представител на държавното управление на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР