Роберт Фицо е в животозастрашаващо състояние, съобщиха от словашката правителствена

...
Роберт Фицо е в животозастрашаващо състояние, съобщиха от словашката правителствена
Коментари Харесай

Извънредно: Простреляха премиера на Словакия Робърт Фицо, в живо...

Роберт Фицо е в животозастрашаващо положение, оповестиха от словашката държавна работа в изказване, изпратено по електронната поща, съобщи Ройтерс.

 

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е почнал да стреля по министър-председателя, откакто той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

 

Според публицисти, участвали на мястото, са били чути няколко изстрела.

 

.

 

Той е бил откаран в болница, а хипотетичният нападател е бил арестуван от полицията.

 

Хандлова се намира на към 180 км североизточно от столицата Братислава.

 

Четири изстрела са били създадени след държавно съвещание, а един от тях е улучил в корема Роберт Фицо, заяви Ройтерс, като се базира на телевизионния канал TA3.

Фицо е прочут с русофилските си позиции. Дойде на власт с обещания да спре оръжието за Украйна. Скоро след поемането на властта обаче стана ясно, че вместо това може да даде износа на близки до него предприемачи.

 

Словашкият министър председател Роберт Фицо се върна отпред на страната за четвърти път, откакто завоюва изборите през есента на предходната година. Той обаче не се добра до болшинство и образува държавно управление с крайни националисти, написа " Свободна Европа ".

 

Фицо е казвал, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият метод за преустановяване на войната. Повтори, че е срещу участието на Украйна в НАТО и ще наложи несъгласие. Защо министър председателят на Словакия Фицо ненавижда Украйна -.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР