Руската компания АвтоВАЗ търси варианти как още повече да намали

...
Руската компания АвтоВАЗ търси варианти как още повече да намали
Коментари Харесай

По нареждане на Путин: Новите лади с цена под 20 000 лв

Руската компания АвтоВАЗ търси разновидности по какъв начин още повече да понижи цената на колите. За задачата автомобилният производител ще разиска този въпрос с доставчиците. Няколко дни по-рано президентът Владимир Путин подреди на държавното управление да приготви нова тактика за автомобилната промишленост до 1 септември, която да вземе поради сериозните технологии на страната.

„ Металът поевтинява, рублата се ускорява – това би трябвало да се отрази на цената на колите и те би трябвало да станат още по-достъпни за потребителите “, сподели Путин тогава.

Според РИА Новости, базирайки се на губернатора на Самарска област Дмитрий Азаров, тази седмица АвтоВАЗ ще организира конференция със своите снабдители, с цел да обсъдят разновидностите за понижаване на цената на колите Lada.

АвтоВАЗ към момента създава единствено един модел, Lada Granta в опростена версия, без въздушни възглавници и „ комплицирана “ електроника, която ще дава отговор на екологичен клас, понижен до Евро-2.

Тази кола ще е най-достъпната на пазара, като сега цените стартират от 678 300 рубли за Granta в каросерия седан (без наличните отстъпки), а се чака след ограниченията цената да падне още. Според настоящия обменен курс на рублата, сумата се равнява на почти 11 400 евро. Идеята е новата Lada да се продава на цени под 10 000 евро или 20 000 лева

След " антикризисната " версия би трябвало да се появят и в други модели на Lada, а точно Niva Legend и Vesta. Що се отнася до обновената Vesta NG, нейното сглобяване ще бъде обновено чак до идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР