Руската инвазия в Украйна и последствията от нея вече удрят

...
Руската инвазия в Украйна и последствията от нея вече удрят
Коментари Харесай

Гърция разтърсена от нов проблем. Какво й причинява войната

Руската инвазия в Украйна и следствията от нея към този момент удрят туризма в Гърция. Спряха резервациите на задгранични туристи, а Атина би трябвало да изключи от прогнозите си съветските туристи, съобщи БНР.

Преди началото на войната Гърция очакваше доста мощен туристически сезон. Днес министърът на туризма Василис Кикилиас призна, че задграничните туроператори са прекратили резервациите за летния сезон в очакване на края на военните дейности.

От друга страна хотелиерите и притежатели на заведения се пробват да калкулират цени, които да са налични за туристите, макар покачването на разноските за ток и храна.

Не може да се чакат това лято ниски цени на туристическите услуги при мощното повишаване на горива, ток и хранителни артикули, оповестяват от туристическия бранш.

От април се усилват ежедневните чартърни полети до гръцките острови, което е знак, съгласно министерството по туризъм, за засилен интерес на евентуални туристи през лятото. Засега Канада, Австралия и Китай са с повече резервации от предходната година с интерес най-вече към Миконос и Санторини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР