Немският Байер Леверкузен и италианският тим на Аталанта ще спорят

...
Немският Байер Леверкузен и италианският тим на Аталанта ще спорят
Коментари Харесай

Ще продължи ли непобедимата серия на Леверкузен или Аталанта ще спечели първи трофей в Европа?

Немският Байер Леверкузен и италианският отбор на Аталанта ще спорят през днешния ден в първия край в евротурнирите за този сезон в шампионата Лига Европа. Двубоят е през днешния ден от 22:00ч. на стадион " Авива " в Дъблин .
Прочетете още
Финалът се чака да е доста забавен, тъй като и двата тима практикуват нападателен жанр на игра и не се затварят в срещите си. 

Байер Леверкузен прави неповторим сезон, откакто за първи път в историята си стана първенец на Германия. Освен всичко друго отборът стана и първият в Бундеслигата, който приключва сезон без загуба. Леверкузен може да направи и требъл, а втората опция ще е през днешния ден, а в събота някогашният тим на Димитър Бербатов ще играе на финала за Купата на Германия против Кайзерслаутерн, който играе във Втора Бундеслига. Леверкузен освен може да направи требъл, само че може да приключи сезона и несломим при продобиване на Лига Европа и Купата на Германия. 

Аталанта също прави доста запаметяващ се сезон. Тимът се завърна в Шампионската лига през новия сезон, доближи до край за Купата на Италия, който загуби от Ювентус с 0:1 през предходната седмица. Днес отборът от Бергамо за първи път в своята история ще играе край в евротурнирите. До момента Аталанта имаше единствено полуфинал в евротурнирите през 1988г., когато загуби в КНК от белгийския Мехелен. В Шампионска лига бергамаските имат четвъртфинал през 2020-та година, когато бяха на минути от това да отстраняват ПСЖ и да стигнат до полуфиналите.

За Леверкузен това ще е трети край в евротурнирите. Тимът има изгубен край в Шампионска лига от Реал Мадрид през 2002-ра година и извоювана Купа на УЕФА през 1988г. 

Немският отбор имаше опция за требъл и през 2002-ра година, само че тогава загуби всичко Бундеслигата - второ място и загуби във финалите на Шампионска лига и Купата на Германия. Сега обаче Бундеслигата беше взета и требъл наподобява много близко.

По пътя към финала Леверкузен отстрани Карабах, Уест Хям и Рома.

Аталанта се оправи със Спортинг Лисабон, впечатляващ беше триумфа над Ливърпул с 3:0 като посетител на " Анфийлд ", а в полуфиналите италианците отстраниха Марсилия. 

Двата тима са се срещали един път в евротурнирите през сезон 2021-2022 в Лига Европа, когато на осминафиналите Аталанта отстранява Леверкузен след 3:2 в Бергамо и 1:0 в Леверкузен. 

За треньорите - Шаби Алонсон на Леверкузен и Джан Пиеро Гасперини на Аталанта спечелването на Лига Европа ще е първи трофей в тяхната кариера. До момента двамата нямат европейски край като треньори. Алонсо е печелил два пъти Шампионска лига като състезател с тимовете на Ливърпул и Реал Мадрид. 

Съдия на дуела ще е румънецът Ищван Ковач.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР