Руската хакерска група Килнет (Killnet) пое отговорност за извършена днес

...
Руската хакерска група Килнет (Killnet) пое отговорност за извършена днес
Коментари Харесай

Руска хакерска група пое отговорност за атака срещу Литва

Руската хакерска група " Килнет " (Killnet) пое отговорност за осъществена през днешния ден хакерска атака против Литва, като сподели, че тя е в отговор на решението на Вилнюс да блокира преноса от и до съветския полуексклав Калининград на артикули под наказания на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

" Атаката ще продължи, до момента в който Литва вдигне блокадата ", сподели пред организацията представител на " Килнет ". Разположената на Балтийско море Калининградска област е обвързвана с останалата част на Руската федерация само с железница през територията на Литва.



По-рано през днешния ден литовският Национален център за киберсигурност и министерството на защитата оповестиха, че сървърите на държавни и частни институции са изумени от офанзиви от вида " отвод от услуга ". Според известието е доста евентуално тези набези, в частност против превоза, енергетиката и финансовия бранш, " да продължат със същата или по-голяма активност " през идващите дни. Сред изумените са и мрежите за отбрана, употребявани от държавните институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР