Руската федерация е един от ключовите туристически партньори за България.

...
Руската федерация е един от ключовите туристически партньори за България.
Коментари Харесай

Ангелкова: Русия е наш ключов партньор в туризма

Руската федерация е един от основните туристически сътрудници за България. И без значение от компликациите, имам вяра, че стъпките, които подхващаме взаимно, ще насърчат туристическите пътувания сред двете страни. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Велико Търново, където откри Българо-руска кръгла маса „ Ролята на туризма за развиване на районите. Културният туризъм – обичаи и бъдеще “.

Руската делегация, пристигнала за кръглата маса във Велико Търново, включва 23 високопоставени представители, измежду които ръководители и членове на туристическите администрации на 12 съветски района, огромни туроператори от Русия и други Във форума участваха кметът на Велико Търново Даниел Панов, както и доста представители на български общини и на туристическия бизнес.

През последните години българският туризъм се развива извънредно сполучливо. За 2018 година за първи път задграничните туристически визити в България надвишиха 9,2 млн., като се регистрира повишаване от 4,4 на 100, съобщи министър Ангелкова. През предходната година Русия е шести входящ туристически пазар за страната ни с 511 701 визити, като капацитетът за развиване е огромен. Основно туристите от федерацията търсят у нас лятна и зимна отмора. Съвместно с бизнеса и локалните управляващи работим интензивно, с цел да обогатяваме главните туристически артикули с нови благоприятни условия, с цел да подарим прекарване на гостите и да увеличим интереса им. В този смисъл културно-историческият туризъм заема доста значимо място в цялостния туристически артикул на дестинация България, означи министърът. Развиваме и разпространяваме също винено-кулинарния, СПА, медикъл и уелнес, както и приключенския туризъм. Велико Търново е илюстрация на опциите на България да покаже богата просвета и обичаи, съчетани с невероятна природа, уточни тя.

Туризмът е значима сфера за бизнеса и доста перспективна област, съобщи Андрей Громов, общоприет консул на Русия в град Русе. Той увери, че и в бъдеще ще продължи ползотворното съдействие сред двете страни. Громов поздрави министър Ангелкова и участниците във форума от името на изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в България Н.Пр. Анатолий Макаров.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР