Руската армия разширява офанзивата си в Донецка област, след като

...
Руската армия разширява офанзивата си в Донецка област, след като
Коментари Харесай

Руската армия разширява офанзивата си в Донецка област

Руската войска уголемява офанзивата си в Донецка област , откакто завладя и последния украински бастион в прилежащата Луганска област - град Лисичанск. От министерството на защитата в Москва обявиха, че след съветски ракетни удари са били унищожени изпратени от Съединените щати на Украйна ракетни системи " Хаймарс ".

Интензивни сражения се водят на границата сред Луганска и Донецка област и по посока на град Славянск. Жителите му започнаха да се изтеглят след апела на шефа на Донецка област Павло Кириленко.

От украинска страна се оповестява за съветски артилерийски обстрел в доста региони в региона. Анализ на английското разузнаване демонстрира, че Славянск се обрисува като последваща значима цел на съветската атака. Според някои оценки съветските елементи към този момент са на 16 километра северно от града.

Руските въоръжени сили са унищожили две установки на мобилните ракетни системи " Хаймарс " и хранилища с муниции близо до Краматорск, заяви представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков:

" Две пускови установки на системи за залпов огън " Хаймарс ", създадени от Съединените щати и два склада за муниции към тях са били унищожени с ракети с висока акуратност покрай обитаемото място Малотарановка в Донецката национална република. "

Досега Украйна е получила от Вашингтон четири ракетни комплекса " Хаймарс ", като доникъде на юли се чака спомагателна пратка.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж изиска от Запада още оръжия, включително и модерни комплекси за противоракетна защита. Той насочи рецензии против командването на армията поради оповестеното по-рано решение, че мъжете в наборна възраст няма да могат да напущат без позволение мястото, където са регистрирани по местоживеене, предава БНР.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР