Технологичният магнат Илон Мъск наскоро изрази загриженост относно потенциалните пристрастия

...
Технологичният магнат Илон Мъск наскоро изрази загриженост относно потенциалните пристрастия
Коментари Харесай

Политическата коректност е най-голямата заплаха за AI според Илон Мъск

Технологичният магнат Илон Мъск неотдавна изрази угриженост по отношение на евентуалните пристрастия в актуалните логаритми за изкуствен интелект (AI) по време на речта си на Viva Tech Paris 2024.

Мъск показа опасенията си, наблягайки неналичието на оптимално търсене на истината в протоколите за AI и тяхната наклонност да се приспособяват към политическата уместност.

Той цитира образец, включващ AI на Гугъл, Gemini, който се сблъска с рецензии за объркването на пола на Кейтлин Дженър.

Мъск предизвести за заплахите от образование на AI системи да мамят, като се базира на минали произшествия, при които AI генерира исторически неопределено и обществено предубедено наличие.

За да се оправи с тези проблеми, Мъск основа своята компания за изкуствен интелект, xAI, за да даде приоритет на търсенето на истината и любознанието в създаването на изкуствен интелект.

Въпреки че е нов състезател, Мъск има вяра, че xAI може да съперничи на колоси в промишлеността като Гугъл Deepmind и OpenAI до края на 2024 година

Позицията на Мъск е в сходство с над 2,600 механически специалисти, които се застъпват за краткотрайно прекъсване на напредъка на AI заради евентуални опасности за обществото и човечеството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР