Руската армия днес обстрелва с десетки ракети военни обекти в

...
Руската армия днес обстрелва с десетки ракети военни обекти в
Коментари Харесай

Русия атакува военни обекти в Западна и Северна Украйна

Руската войска през днешния ден обстрелва с десетки ракети военни обекти в Западна и Северна Украйна, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс. По данни на " Ню Йорк Таймс " съветските въоръжени сили са изстреляли 40 ракети единствено за няколко часа. Част от ракетите са били изстреляни от съветски самолети от беларуското въздушно пространство.

Губернаторът на западната Лвовска област Максим Козицки сподели във видеообръщение, публикувано онлайн, че шест ракети са били изстреляни от Черно море, покрай украинската военна база Яворов, като четири са я улучили, а две са били прехванати и унищожени преди да доближат до задачата си.

Виталий Бунечко, губернатор на Житомирска област в северната част на страната, съобщи, че при ударите против военни обекти е умрял минимум един боен. „ Близо 30 ракети бяха изстреляни против един от военните ни инфраструктурни обекти покрай Житомир “, сподели той и добави, че 10 от тях са били прехванати и унищожени.

Губернаторът на Черниговска област, която също се намира в Северна Украйна, сподели, че тази заран дребното градче Десна е било подложено на „ солидни “ ракетни удари. Той не даде спомагателна информация за вредите, само че уточни, че има „ развалена инфраструктура “ и добави, че няма жертви. В Десна е ситуиран обучителен център на украинската пехота. Информацията не е доказана от самостоятелен източник.

По-рано украинските сили получиха разпореждане да се изтеглят от град Северодонецк в Източна Украйна след седмици яростни сражения. Украински представители обявиха, че в града, който значително е опустошен, не е останало съвсем нищо за пазене и на войските е било подредено да изоставен, с цел да се лимитират повече жертви и да се извърши прегрупиране. Северодонецк беше последната забележителна част от Луганска област, която към момента отчасти се намираше под украински надзор. „ Сега обстановката е такава, че няма смисъл да се удържат позиции, които са разрушени “, сподели регионалният шеф на Луганска област Сергий Гайдай. Киев съобщи, че съветските сили не престават да нападат промишлената зона на Северодонецк. Съобщава се, че стотици цивилни към момента намират леговище в химическия цех „ Азот “ в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР