Русия забрани износа на петрол, петролни продукти и въглища за

...
Русия забрани износа на петрол, петролни продукти и въглища за
Коментари Харесай

Русия забрани износа на петрол и петролни продукти за Украйна

Русия забрани износа на нефт, петролни артикули и въглища за Украйна. За това заяви съветският министър председател Дмитрий Медведев по време на съвещанието на държавното управление, представен от ТАСС. 

Според Медведев мярката е в отговор на наложената от Украйна възбрана отпреди няколко дни за импорт на разнообразни съветски артикули, измежду които такива от стъкларската промишленост, електрически кабели, пружини за товарни вагони и други.

Според въведената от Русия възбрана след 1 юни всяка договорка ще би трябвало да получи настрана позволение. 

Освен това Русия не разрешава и вноса на украински произведения за машиностроенето и металообработването, както и артикули, създадени от леката индустрия. Тяхната стойност за предходната година е била 250 млн. $, посочи министър председателят. 

" Преди няколко дни украинското държавно управление предприе следващата неприятелска стъпка във връзка с нашата страна - разшири листата на неразрешените за импорт на територията на Украйна съветски товари. При тези условия сме принудени да пазиме своите ползи и да приемем ответни ограничения ", акцентира Медведев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР