„Русия, тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални

...
„Русия, тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални
Коментари Харесай

Петков нападна Русия, Митрофанова цака с цитат от Ботев

„ Русия, тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии - това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската империя “. С тези думи министър-председателят Кирил Петков се обърна през днешния ден към присъстващите на тържественото поклонение на връх Околчица за Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Петков добави, че Ботев е същински образец за свободен човек и с подобен наследник на България всички ние можем да се гордеем, че сме българи.

Премиерът означи, че в човешката история има доста държавници, управници като някои от тях са предавали родината. „ Някои са се нагаждали към мощните на деня. Наистина малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България “, акцентира Петков.

Той бе безапелационен, че Ботев не се е уповавал на идеологии, бил е реалист, несклоняем към робството на родината и несправедливостта.



Днес, в деня на гибелта на българския стихотворец и бунтовник Христо Ботев и неговата чета, дружно с българите прекланяме глави пред паметта на героите, починали за свободата на България, написаха във Facebook от Руското посолство в София.

"Нека емблематичните думи на Ботев ви дават сили и оказват помощ в превъзмогване на компликациите: „ Само оня, който е свободен, единствено той може да се назова човек в цялостния смисъл на думата; а който почине за свободата, той не умира единствено за своето родно място, а за сичкия свят “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР