Русия ще бъде представена на песенния конкурс Евровизия през май

...
Русия ще бъде представена на песенния конкурс Евровизия през май
Коментари Харесай

Русия изпраща на Евровизия таджикистанка - защитничка на правата на жените

Русия ще бъде показана на песенния конкурс " Евровизия " през май от Манижа Сангин - 29-годишна певица от Таджикистан и активистка за отбрана правата на дамите.

На интернационалната демонстрация в Ротердам тя ще извърши песента " Russian Woman " ( " Руска жена " ), написа dir.bg.

Сангин е позната със театралното си име Манижа и съумя да построи своята известност в Инстаграм. Младата жена завоюва зрителските желания по време на конкурс, проведен от Първи канал на публичната телевизия и ще съставлява Русия на " Евровизия 2021 ".

Родена през 1991 година в Таджикистан, някогашна бедна руска република от Централна Азия, Манижа и фамилията ѝ бягат от гражданската война и се настаняват в Москва три години по-късно.

Като певица тя стана известна с помощта на къси музикални клипове, публикувани посредством обществената мрежа, които събраха стотици хиляди гледания.

От " Евровизия " оповестиха, че Манижа ще извърши " Russian Woman ". По думите на певицата в песента се наблюдава смяната на самосъзнанието на дамите в Русия през вековете. " Руската жена измина един необикновен път от селската барака до правото на глас и правото да бъде избирана. Тя беше една от първите в света в това отношение ".

Успоредно със своята музикална кариера Манижа се демонстрира и като активистка за правата на дамите и на бежанците. През 2019 година тя способства за стартирането на мобилно приложение за дами, жертви на домашно принуждение, един много сериозен проблем в Русия. През декември тя стана дипломат на Върховния комисариат на ООн за бежанците.

Изборът на Манижа за присъединяване в Ротердам пристигна след отхвърли на определения предходната година съветски състав " Литъл биг " да взе участие в състезанието " Евровизя 2020 ", който беше анулиран поради пандемията.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР