Мащабна операция се провежда във Франция за издирване на нападателите,

...
Мащабна операция се провежда във Франция за издирване на нападателите,
Коментари Харесай

Мащабна операция по издирването на избягал затворник във Франция

Мащабна интервенция се организира във Франция за търсене на нападателите, които освободиха пандизчия, убиха двама надзиратели и раниха други трима. В акцията се включиха и хеликоптери. Жертвите са 20-годишни мъже. Единият бил татко на две деца, а другият очаквал първото си. В непосредственост до мястото на офанзивата са открити няколко опожарени и крадени автомобила.

Дръзката офанзива беше осъществена по време на превозването на пандизчия до мястото за излежаване на присъда. Докато двата автомобила на правосъдната защита прекосявали през гише за заплащане на пътни такси, черен автомобил се врязва в затворническия микробус и ги принуждава да спрат. Само за секунди се появяват петима маскирани и въоръжени мъже.

„ Затворникът е бил в специфичен микробус, следван от втори автомобил на затворническата администрация. Микробусът пресякъл гишето за пътни такси и незабавно по-късно автомобил го блъснал начело, с цел да го спре. От него излезли мъже с дълги оръжия, към които се включили други въоръжени мъже от различен автомобил. Те стреляли няколко пъти по двата автомобила на затворническата администрация, като умъртвили двама чиновници и ранили други трима. След това избягали, като взели пандизчията ”, изясни прокурорът Лор Бекюо.

Моментът е сниман и от пасажер в преминаващ рейс. На фрагментите от охранителните камери се вижда по какъв начин нападателите измъкват шести човек от страничната врата на микробуса. След това всички те съумяват да избягат. Освободеният пандизчия е 30-годишният Мохамед Амра, по прякор Мухата. Той е наказан на 18 месеца отнемане от независимост за обири. Разследван е и в Марсилия за ликвидиране.

В 11.00 ч. в сряда паметта на жертвите беше почетена с минута безмълвие в затвори и съдилища в цялата страна. Освен това чиновници ще блокират местата за отнемане от независимост, с цел да изразят поддръжката си към починалите, както и гнева си, че системата не работи добре и не пази фрагментите си. „ Ще създадем всичко, с цел да бъдат издирени причинителите на това непоносимо закононарушение. Това са хора, за които животът не значи нищо. Те ще бъдат задържани, ще бъдат съдени и ще бъдат осъдени пропорционално с осъщественото от тях закононарушение ”, закани се френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети.

Властите са безапелационни, че надзирателите са били особено подготвени и екипирани с бронежилетки за подобен вид задачи. Те били и добре въоръжени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР