Русия не само не е изтеглила своите войски, разположени край

...
Русия не само не е изтеглила своите войски, разположени край
Коментари Харесай

САЩ: Руската армия излъга, че се изтегля

Русия освен не е изтеглила своите войски, ситуирани край Украйна, само че и ги е нараснала. Това твърди Пентагонът, представен от Би Би Си и " Ройтерс ". Русия е разположила 7000 спомагателни бойци до границата на Украйна. Твърдението за евакуиране е " неверно ", показаха американските въоръжени сили.

" Руснаците оповестиха, че изтеглят бойци от границата с Украйна. Сега знаем, че това е неистина. В реалност към този момент потвърдихме, че през последните дни Русия е нараснала своето наличие по продължение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали в сряда ", съобщи източник от американското президентство, поискал анонимност.

" Русия споделя, че желае да откри дипломатическо решение, само че нейните дейности сочат противоположното. Надяваме се тя да смени посоката преди да е почнала пагубна и разрушителна война ", посочи представителят на Белия дом. Той предизвести, че Москва " във всеки един миг " може да извърши интервенция, която да ѝ послужи като предлог за инвазия в Украйна. Възможно е този предлог да бъде под разнообразни форми като провокация в Донбас или подправено нахлуване на украински сили на съветска територия.

Русия - която неведнъж отхвърляше да възнамерява навлизане в Украйна, макар че е струпала над 100 000 бойци покрай границата - назовава загрижеността на Запада от инвазия " нервност ". В сряда нейното министерство на защитата разгласява видео, което сякаш демонстрира танкове, напускащи Крим, който Русия окупира през 2014 година Но съгласно върховен чиновник на Белия дом през последните дни в региона са пристигнали още хиляди бойци, в това число през последните 24 часа. Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Русия споделя едно, само че прави друго. По думите му няма евакуиране на съветската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР