НАТО разработва множество сухопътни коридори за насочване на американските войски

...
НАТО разработва множество сухопътни коридори за насочване на американските войски
Коментари Харесай

НАТО разработва "сухопътни коридори", вкл. през България, за американските войски в случай на война с Русия

НАТО създава голям брой " сухопътни коридори " за ориентиране на американските войски и оръжия към фронтовите линии при положение на огромна сухопътна война с Русия.
 
Според The Daily Telegraph, базирайки се на свои източници, съгласно създадените сега проекти американските бойци ще дебаркират в едно от пет избрани за задачата пристанища. След това те ще бъдат изпратени по авансово планувани логистични направления, с цел да се противодейства на възможна офанзива от страна на Москва.
 
" Сухопътните коридори " се създават на фона на предизвестията на висшето управление на Алианса, че западните държавни управления би трябвало да се приготвят за спор с Русия през идващите две десетилетия.
 
" Сухопътни коридори " за американците
Логистичните направления се трансфораха в основен приоритет, откакто водачите на НАТО се договориха на срещата на върха във Вилнюс предходната година да обучат 300 000 бойци, които ще бъдат в нараснала подготвеност за отбрана на алианса.
 
 НАТО-вски войски НАТО-вски войски Източник: NATO
Съществуващите проекти изискват американските войски да дебаркират в нидерландските пристанища преди и по-късно да бъдат превозени с трен през Германия до Полша. В случай на съветска инвазия в НАТО, американските войски ще дойдат в пристанището на Ротердам и по-късно ще бъдат изпратени на изток.
 
Но НАТО се съгласява да разшири маршрутите до други пристанища, с цел да се увери, че Русия не може да прекъсне сухопътните информационни линии.
 
" Украйна страда доста от тези съветски ракетни офанзиви с огромен обхват против логистичните системи ", съобщи генерал-лейтенант Александър Солфранк, началник на Главното ръководство по логистиката на НАТО (JSEC).
 
 Ген.-лейт. Александър Солфранк Ген.-лейт. Александър Солфранк Източник: NATO
Ако силите на НАТО, идващи от Нидерландия, бъдат ударени от съветски бомбардировки или силите на Москва унищожат северноевропейските пристанища, Алиансът ще се концентрира върху пристанищата на Италия, Гърция и Турция.
 
От италианските пристанища американските войски могат да минават по суша през Словения, Хърватия и Унгария, която има обща граница с Украйна.
 
Подобни проекти съществуват и за превозване на сили от турски и гръцки пристанища през България и Румъния, с цел да стигнат до източния фланг на Алианса.
 
Разработват се и проекти за превозване на войски през пристанища на Балканите, както и през Норвегия, Швеция и Финландия.
 
В тези коридори военните няма да бъдат ограничавани от локалните разпореждания и ще могат да транспортират артикули свободно без нормалните ограничавания.
 
НАТО ревизира опасността за логистиката
През последните пет години JSEC организира инспекции, с цел да разпознава разнообразни направления, които биха могли да бъдат употребявани за снабдяване на войски за битка с съветска инвазия. Пристанищата в Северна Европа, като Нидерландия, Германия и балтийските страни, се смятат за изключително уязвими от съветски ракетни офанзиви.
 
" Всичко е основано по подобен метод, че да има нужната непоклатимост - надеждност и запаси ", сподели Солфранк.
 
След предизвестията, че НАТО разполага единствено с 5% от нужната противовъздушна защита за покриване на източния си фланг, командирът на JSEC е угрижен за качествата " земя-въздух " за отбрана на основните си логистични центрове.
 
" Оценявайки съветската война в Украйна, забелязахме, че Русия нападна украински логистични бази. Това води до извода, че големи логистични бази ще бъдат атакувани и унищожени първи в конфликтна обстановка. Що се отнася до противовъздушната защита... Винаги не е задоволително. Не мога да си показва обстановка, в която да имаш задоволително противовъздушна защита. Това е добър образец за използването на военния принцип: " Ако искаш да си мощен на всички места, на никое място не си мощен ", сподели Солфранк.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР