Лекари в Европа призоваха здравните власти бързо да предприемат мерки,

...
Лекари в Европа призоваха здравните власти бързо да предприемат мерки,
Коментари Харесай

Птичият грип може да достигне смъртността от инфлуенцата през 1918 г.

Лекари в Европа приканиха здравните управляващи бързо да подхващат ограничения, с цел да спрат разпространяването на птичия грип, преди той да се е трансформирал в ужасяваща пандемия.

Експертите предизвестиха, че часовникът тиктака за предприемане на превантивни стъпки, в противоположен случай човечеството може да се изправи пред пандемия, която може да бъде „ по-лоша от COVID-19 “. Страховете от птичия грип (H5N1) набъбнаха в последно време, като някои бият паника за способността му да се трансферира от животни на хора.

Д-р Леонард Мермел, медицински шеф на отдела по епидемиология и предварителна защита на инфекции, Lifespan Healthcare System, написа в Providence Journal, че „ вимето на кравата съдържа кафези с рецептори, употребявани от вируса H5N1, с цел да се прикрепят към дихателните пътища на птиците и това разрешава на H5N1 вирусът да се прикрепи към човешките дихателни пътища.

„ Тъй като може да има милиони вируси H5N1 във вимето на крава с рецептори за човешки дихателни пътища и защото H5N1 е вирус, който бързо мутира, вимето на кравата е евентуален „ съд за разбъркване “, при което разновидността може да докара до преференциално свързване на вируса към човешки кафези ".

Той продължи, като предизвести, че „ Такъв капацитет ни слага пред пропастта на пандемия, която може да отразява или да надмине грипната пандемия от 1918 година, когато умират сред 17 и 50 милиона души “.

Той добави, че птичият грип „ ще докара до 40-кратно нарастване на смъртността спрямо COVID-19 “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР