Русия може напълно да бойкотира Летните олимпийски игри в Париж

...
Русия може напълно да бойкотира Летните олимпийски игри в Париж
Коментари Харесай

Русия може да бойкотира ЛОИ Париж 2024

Русия може изцяло да бойкотира Летните олимпийски игри в Париж следващата година, макар че от Международния олимпийски комитет (МОК) частитчно позволи на спортисти от страната да вземат участие на най-големия състезателен конгрес, въпреки и под безпристрастен байрак.

Подобна позиция изрази ръководителят на Руския олимпийски комитет (РОК) Станислав Поздняков, който съобщи, че не вижда нито един евентуален спортист, който да се включи в Игрите.

В допълнение Поздняков изрично отхвърли да разяснява тези съветски състезатели, които имат намерение да вземат участие на олимпиадата под безпристрастен байрак.

" Все още не виждам нито един евентуален съветски спортист, който да взе участие на Олимпиадата в Париж 2024. Причината е, че Руския олимпийски комитет (РОК) не е получил покана за присъединяване. Ако би трябвало да приказвам за тези, които са склонни да вземат участие като неутрални спортисти, тях няма да ги разясня ", съобщи Поздняков.

Междувременно първата дама в художествената гимнастика на Русия Ирина Винер също се изрече негативно по отношение на присъединяване на съветски спортисти в Париж.

" Защо да вървим, в случай че в залата няма да има нито един почитател, който да вдигне знамето и да изпее химна? ", попита именитата съветска треньорка.

Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат в интервала 26 юли - 11 август 2024 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР