Русия използва изнасилвания като военна тактика, заяви днес главният прокурор

...
Русия използва изнасилвания като военна тактика, заяви днес главният прокурор
Коментари Харесай

Прокурор №1 на Украйна: Русия използва изнасилвания като военна тактика

Русия употребява изнасилвания като военна тактичност, съобщи през днешния ден основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. Тя назова съветския президент Владимир Путин главния военнопрестъпник на 21-ви век, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4933
При посещаване в разрушения град Ирпен покрай столицата Киев, който бе окупиран няколко седмици от съветските въоръжени сили, Венедиктова сподели, че събира информация за изнасилвания, изтезания и други военни закононарушения. " Има данни за изнасилвания на дами, мъже, деца и стара жен " а, означи прокурор номер едно.

Попитана на конференция дали изнасилванията са част от умишлена съветска военна тактика, Венедиктова отговори: Всъщност съм сигурна, че това е тактика. Целта, несъмнено, е да бъде сплашено гражданското общество и да бъде направено всичко допустимо, с цел да бъде принудена Украйна да капитулира.

Венедиктова не даде съответни детайлности за обвиняванията в обезчестяване, защото някои от жертвите към момента са в Украйна и се опасяват да приказват от боязън, че съветските сили ще се върнат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР