Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват

...
Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват
Коментари Харесай

Русия и Китай са против разширяването на НАТО


Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която подлагат на критика " отрицателното въздействие на Съединени американски щати в Европа и азиатско-тихоокеанския район " и се опълчват на " нататъшното разширение на НАТО ". Това стана след днешната среща сред президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин. Двамата се срещнаха в Пекин преди днешната гала по откриването на Зимните олимпийски игри в китайската столица.

В взаимния документ Русия и Китай приканват НАТО " да се откаже от методите на деяние от времето на Студената война " и показват съществено терзание от отбранителния алианс сред Австралия, Англия и Съединени американски щати. " Вашингтон има отрицателно влияние върху стабилността и мира в азиатско-тихоокеанския район ", се добавя в позицията.

В същото време представителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че на Съединени американски щати не може да се има вяра във връзка с напрежението по границата сред Русия и Украйна. " Бих предложил по тези въпроси да не се има вяра на Държавния департамент ", сподели Песков по отношение на изказванието на американското разузнаване, че Русия възнамерява да изфабрикува нахлуване от страна на Украйна, с цел да си сътвори мотив на собствен ред да нападне своята съседка. /БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР