Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната

...
Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната
Коментари Харесай

Великобритания обяви броя на руските жертви във войната

Русия е изгубила повече от 350 000 бойци във войната в Украйна, само че е съумяла да компенсира загубите си в жива мощ и техника, твърди английското министерство на защитата.

Русия е изгубила цялата си първична войскова мощ, с която стартира нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната сводка на министерството на защитата на Обединеното кралство.
В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила към 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на минимум 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 бойци.

За интервал от две години съветските загуби съответстват и в доста случаи надвишават тези числа, се споделя в известието на министерството, съобщи БНР.

 Въпреки това активизирането, набирането на спомагателни сили, производството на муниции и техника и обновяването на запасите е разрешило тези загуби да бъдат обезщетени, се прибавя в сводката. Това значи, не престават английските военни, че в този момент има повече съветски сили в Украйна, в сравнение с при започване на войната, и те са в положение да поддържат непрекъснати офанзиви на фронтовата линия и да „ ползват тактиката на изтощението “.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР