Русия бойкотира изслушване в Международния съд на ООН за войната

...
Русия бойкотира изслушване в Международния съд на ООН за войната
Коментари Харесай

Русия бойкотира Международния съд на ООН |

Русия бойкотира чуване в Международния съд на Организация на обединените нации за войната в Украйна , оповестява Би Би Си.

Посланикът на Руската федерация в Хага Александър Шулгин съобщи, че съветското държавно управление не е имало желание да взе участие в изслушването. 

Главният арбитър в най-висшия съд на Организация на обединените нации съобщи, че съжалява за неналичието на представители на Русия. 

" Фактът, че местата на руснаците са празни, приказва доста. Те не са тук, те са на бойното поле ", обърна се към съда на Организация на обединените нации представителят на Украйна Антон Кориневич.  

Той упрекна Москва, че осквернява подписаната от Русия Конвенция за попречване и наказването на закононарушението геноцид от 1948 година и стартира тезата за " фиктивен геноцид ", с цел да оправдае нашествието в Украйна. " Путин лъже, украински жители умират ", съобщи Кориневич.

Украйна чака Международният съд на Организация на обединените нации незабавно да се намеси и да призове Русия неотложно да прекрати войната.

И Русия, и Украйна са членове на съда и са подписали Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР