Русенският митрополит Наум излезе с изявление във връзка с провеждащата

...
Русенският митрополит Наум излезе с изявление във връзка с провеждащата
Коментари Харесай

Църквата излезе с позиция за ваксинирането срещу COVID-19

Русенският митрополит Наум излезе с изказване по отношение на провеждащата се национална акция за имунизиране против COVID-19.

В него се споделя следното:

Във връзка с провеждащата се национална имунизационна акция против Коронавирус 19 и откриването на „ зелени коридори” за искащите да се васкинират, с възприятие на архипастирски дълг и угриженост сме длъжни да поясним следното:

1. Всеки православен християнин, клирик или мирянин, е дарен от Бога със свободната си воля да избере, дали да се имунизира или не, съзнавайки обаче своята отговорност за запазване здравето на себе си и близките.

2. Всякакви внушения, пораждащи боязън в хората и вменяващи им възприятие за прегрешение и вероотстъпничество при възможна имунизация, са изцяло несъстоятелни, манипулативни и лишени от здрав разсъдък.

3. Желаещите да се имунизират, следва да се допитат на първо място до своите персонални лекари и способените медицински служби, дали да сторят това, а да не се доверяват на други странични източници.

4. Припомняме, че визитата в храмовете и светите обители на лица в болестно положение, прикриващи или пренебрегващи съзнателно сходни клинични признаци, е безусловно неприемливо и безконтролно, тъй като по подобен метод те заплашват здравето и живота на свещенослужителите и на останалите богомолци.

5. Носенето на защитни маски и дезинфекционни средства в храмовете и манастирите и спазването на отдалеченост е наложително!

Божието благословение и протекция да бъдат над всички нас, амин!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР