Русе.Общинските съветници одобриха проекта за плувен комплекс в Парка на

...
Русе.Общинските съветници одобриха проекта за плувен комплекс в Парка на
Коментари Харесай

Общинските съветници одобриха проекта за плувен комплекс в Парка на младежта в Русе

Русе. Общинските съветници утвърдиха плана за плувен комплекс в Парка на младежта, оповестиха от Община Русе . След отдръпването на точките на предходното съвещание на Общинския съвет през днешния ден съветниците одобриха с квалифицирано болшинство плана за създаване на нов плувен комплекс в Парка на младежта.

Той планува познатият на русенци открит плувен басейн „ Норд “ да се ремонтира, обнови и да добие по-добър тип, без да се унищожава. Новият комплекс ще се употребява целогодишно и ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м и детски басейн. Приходи ще се генерират още от плануваната фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене. Двата огромни басейна ще дават отговор на условията за републикански надпревари по плуване и интернационалните шампионати по водна топка, като потенциалът е задоволителен, с цел да се употребява свободно и от жителите.
В вероятност общинското управление възнамерява след довеждане докрай на обекта плуването да се включи и в образователната стратегия на всички русенски възпитаници.
На предходното съвещание, на което въпросът бе разискван, в поддръжка на плана се оповестиха родители, треньори и спортуващите в русенските спортни клубове по плуване, триатлон, водна топка и гребане, които в този момент са принудени да плуват в незадоволително огромните 17 и 20-метрови басейни в града.

„ Град Русе има сериозна история в плувните спортове - плуване и водна топка - голям брой държавни и интернационалните оценки, държавни върхове, отборни трофеи и още доста, само че за голямо страдание това е история. И за още по-голямо страдание от 30 години не се прави нищо по въпроса тази история да се надгражда в едни естествени условия за осъществяване на подготвителна активност “, съобщи в формалното си писмо управлението на клуба по плувни спортове „ Локомотив “. За потребността от комплекса описаха и представителите на клуба по плувни спортове „ Ирис “ и „ Триатлон-Далян “, които са изгубили състезатели заради неналичието на подготвителна база.
„ Нашите деца имат потребност от естествена база, в която да упражняват. Русе има потребност от ново и съвременно място за отдих и спорт, което да притегля интереса и да носи доходи за града “, безапелационен е кметът Пенчо Милков
Решението бе взето в три поредни точки – за одобрение на Подробен организационен проект на парцела, за прехвърлянето му от общинска обществена в общинска частна благосъстоятелност и за потреблението на финансиране от Фонда за градско развиване.
След дългите диспути на предходното съвещание общинска администрация събра оферти от съветниците и нанесе съответните промени, които способстваха за приемането на решението.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР