Когато 17-годишният Омар бин Омран от алжирския град Джелфа изчезва

...
Когато 17-годишният Омар бин Омран от алжирския град Джелфа изчезва
Коментари Харесай

След 26 години в неизвестност откриха Омар жив в мазето на съсед 


Когато 17-годишният Омар бин Омран от алжирския град Джелфа изчезва безследно, множеството му родственици са уверени, че той е погубен.

По това време страната минава през тежък интервал, изпълнен с принуждение сред държавното управление и бунтовническите групи, в който не един и двама души намират гибелта си поради злополучна случайност. Само в границите на месеци от града изчезват общо 9 деца, които по този начин и не са открити.

В последна сметка обаче Омар е открит – 26 години по-късно и напълно покрай дома, в който е роден.

При акция на полицията през предишния уикенд той беше избавен от вкъщи на собствен комшия, разпознат единствено с буквите си Б.А. Там Омар е бил държан в скрито мазе.

Според локалните медии помещението евентуално е било употребявано в началото за кошара за овце, където животните да бъдат защитени от студа през зимата. До него се стига през похлупак на пода на къщата, който бил прикрит под купчина плява.

На публикувани в обществените медии фрагменти се вижда по какъв начин Омар бива изваден оттова – към този момент 45-годишен мъж с дълга брада.

Неговият 61-годишен грабител е арестуван, като съгласно информациите против него ще бъдат повдигнати обвинявания освен за похищение и нелегално държане в плен, само че и за убийството на кучето на Омар, месец след похищаването на младежа.

Според информациите животното седмици наред обикаляло към къщата на похитителя и лаело. За страдание обаче никой не обърнал внимание на животното, преди в последна сметка то да бъде отровено.

До разрешаване на случая се стига, откакто братът на Б.А. взема решение да се оплаче от него обществено в обществените медии поради яростен спор за завещание.

По време на тирадата си той коментирал, че има подозрения, че брат му може да е отвлякъл Омар преди години.

По-късно в полицията постъпва неизвестен сигнал с отпратка към тези изказвания. Именно това кара чиновниците на реда да прегледат още веднъж случая и да проведат акцията си в неделя.

При идването на служителите на реда похитителят се е опитал да избяга, само че бързо е бил арестуван от управляващите, а по-късно е бил отведен в ареста.

Служител на съда в Джелфа разяснява пред локалните медии, че на Б.А. ще бъдат повдигнати обвинявания след привършване на следствието.

По думите му прокурорите имат намерение да стоварят цялата суровост на закона върху причинителя на „ това непоносимо закононарушение “, който ще бъде съден „ строго “.

Междувременно Омар е бил отведен в болница, където да получи здравна помощ както за физическото си положение, по този начин и за психическото си.

Пред полицията той е споделил, че от време на време е виждал околните си да минават по улицата, само че не е можел да ги повика поради „ проклинание “, което похитителят му сложил върху него.

Според експерти повода за това държание може да е комплицираното психическо състояние, в което мъжът се намира.

Въпреки щастливата развръзка на този случай, майката на Омар по този начин и не съумява да види още веднъж сина си. Жената умира през 2013 година, като по думите на нейния брат тя по този начин и не спряла да се надява, че синът ѝ ще бъде открит.

Пред Алжирската социална телевизия братът разяснява, че последното ѝ предпочитание било околните ѝ да не стопират да търсят Омар, защото била сигурна, че той към момента е жив.

Това може да се окаже един от най-продължителните случаи на отвличания в света, оповестява webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР