Румен Радев заяви, че ако продаваме оръжия на други страни,

...
Румен Радев заяви, че ако продаваме оръжия на други страни,
Коментари Харесай

Вари го, печи го – путинка си е

Румен Радев съобщи, че в случай че продаваме оръжия на други страни, ще слагаме условия те да не бъдат препродавани на Украйна. Той още веднъж акцентира, че България няма да взе участие в взаимната поръчка за Украйна на 155-милиметрови снаряди.

България е измежду десетте страни членки, които не вземат участие в общата поръчка, сподели президентът.

„ 17 страни плюс Норвегия, която не е член на Европейския съюз, подписаха съглашение с Европейската организация за защита за обща доставка. България не е измежду тях. Ние се ангажираме единствено със снаряди, които могат да отидат в наши сътрудници и съдружници, в случай че те изискат от нас, само че не и със Украйна. Ясен ли съм? “

На въпрос дали това не усложнява цялата скица – т.е. България ги продава на някого, а те по-късно отиват за Украйна, Румен Радев сподели:

„ Това вие го проверявайте като публицисти. Аз ви споделям, като държавни връзки, ние какво можем и какво не можем. Но България няма да взе участие в тази обща поръчка за доставка на снаряди за Украйна дружно с други 9 страни “.

Запитан по какъв начин ще реагира, в случай че продадените от България муниции на друга страна, се окажат в Украйна, президентът Радев отговори:

„ Това е отговорност на тази страна. Тя е длъжна да ни уведоми защо ги желае като енд потребител (краен адресат – б.р.) тези снаряди. Разбира се, че ще сложим условия “.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР