Румен Радев се намира на ръба на победата, но по-вероятно

...
Румен Радев се намира на ръба на победата, но по-вероятно
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Очертава се балотаж

Румен Радев се намира на ръба на успеха, само че по-вероятно е да има втори тур на президентските избори. Това сподели пред NOVA NEWS изп. шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов. По думите му има съществено преформатиране към протестните партии.

" Продължаваме промяната " всмука силата на Има Такъв Народ, на " Демократична България " и до някъде на " Изправи се БГ! Ние идваме ", че даже и на някои от по-радикалните обединения. Това се дължи на обстоятелството, че идва нещо ново и увлекателно. Идва с положителен дневен ред, за разлика от останалите. Един от най-големите губещи тук е Слави Трифонов. Като че ли и без появяването на Политическа партия той беше почнал да губи външна страна, заради невъзможността да сформира държавно управление. " Демократична България " също е огромен губещ, защото Политическа партия навлиза в тяхната ниша ", разяснява Симеонов и добави, че по-мъдрите политически играчи ще гледат на това като на късмет.

Ключови на тези избори ще бъдат " Продължаваме промяната ", счита социологът.

" Именно и при тях е най-голямата неопределеност дали ще съумеят да създадат това, което партията на Трифонов направи- да активизират гласоподавателите и да издърпат гласове към себе си. Интересна ще е и борбата за второто място, където към този момент са се позиционирали Българска социалистическа партия.

" Ако мандатът отиде при Българска социалистическа партия те имат разнообразни ходове. Ако не получат поддръжка от Политическа партия, могат да търсят такава и от партиите на статуквото. Това обаче надали ще се хареса на народа ", добави Първан Симеонов.

При порядъчна изборна интензивност над 3 милиона и 400 хиляди, каквато се наблюдаваше на изборите от 4 април, има възможност и да не се стигне до балотаж, предвижда социологът. Той е на мнение, че пандемията няма да повлияе доста на гласоподавателите, само че страхът на по-възрастните хора от машините, би могъл да окаже въздействие.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР