роят на жертвите на силното земетресение, което засегна Хърватия във

...
роят на жертвите на силното земетресение, което засегна Хърватия във
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите след опустошителното земетресение в Хърватия

роят на жертвите на мощното земетресение, което засегна Хърватия във вторник, доближи седем души, заяви държавната организация Hina.

Според организацията тялото на мъж, който е работил като органист в черква в село покрай град Сисак, е открито под руините на постройка. В момента се работи за унищожаване на последствията от унищожаването.

По-рано беше обявено за шест жертви на бедствието в град Петриня и в прилежащи градчета в региона.

At least 7 dead as Croatia is hit with a 7.4 magnitude earthquake. The quake struck about 30 miles southeast of the capital Zagreb.

Disaster management teams and the military are assisting people and searching for survivors.
— Samvada World (@SamvadaWorld)
По време на земетресението в Хърватия в болничното заведение в Сисак е родено бебе, съобщи Танюг.

Директорът на болничното заведение Томислав Дуйменович сподели, че майката и бебето са добре и всичко е минало обикновено.

Във вторник Дуйменович заяви за националната телевизия ХРТ, че материалните вреди от земетресението в болничното заведение са големи. Разрушено е цялото поделение за вътрешни заболявания, интензивното поделение, хирургията, гинекологията. Останала е непокътната единствено новата постройка на болничното заведение, където се придвижват болните от потърпевшите отделения.

Дуйменович сподели, че част от пациентите ще бъдат откарани в други лечебни заведения, а някои от тях ще бъдат превозени с хеликоптери.

Земетресение с магнитуд 6,3 беше записано в Хърватия във вторник. Епицентърът е бил на 46 км югоизточно от столицата на страната Загреб.

Трусът е бил усетен в Белград и югоизточните региони на Австрия, Италия и Словения. Експлоатацията на словенската атомна електроцентрала "Кршко " беше краткотрайно прекратена.

Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било почувствано от 6 милиона души, а по данни на Програмата за заплаха от трусове на Геологическия топографски институт на Съединени американски щати (USGS) с изключение на в Хърватия то е било усетено в още 11 страни: Босна и Херцеговина, Чехия, Германия, Унгария, Италия, Черна гора, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Австрия, съобщи организация Хина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР