Родители изразяват възражението си относно осуетеното участие на картотекирани състезатели

...
Родители изразяват възражението си относно осуетеното участие на картотекирани състезатели
Коментари Харесай

Позиция на родителите на децата от СК по кану-каяк „Георги Демирев“

Родители показват възражението си по отношение на осуетеното присъединяване на картотекирани състезатели в Държавния шампионат

Родителите на децата от Семеен кодекс по кану-каяк „ Георги Демирев “- Русе реагираха на създалата се обстановката в клуба, при която през вчерашния ден в своя позиция ръководителят на клуба Цвета Демирева разгласи, че няма да финансира присъединяване на децата в Държавния шампионат, написа. Родителите са изпратили възражението си по отношение на осуетеното присъединяване на картотекирани състезатели в шампионата до кмета на Русе Пенчо Милков, до Българска федерация по кану-каяк, до Спортно училище-Русе, до ръководителя на СККК „ Георги Демирев “ Цвета Демирева, до ръководителя на ПК по младежта и спорта Елисавета Досева и до жителите на Русе. Публикуваме тяхната позиция:

Когато един родител реши да запише детето си в Спортното учебно заведение да тренира избран спорт, той не знае, че ще бъде член на състезателен клуб, той взема това решение на база спорт и треньорите, които се занимават в този спорт. За нас, родителит,е името на клуба не значи нищо, за нас са значими треньорите, които възпитават и построяват нашите деца.

Комуникацията ни с треньорите Ева Пашева и Маринела Цонева постоянно е вървяла безпрепятствено и постоянно, по тази причина ние изградихме взаимно доверие между тях. Тези треньори са целодневно с нашите деца, те са повече време с тях, в сравнение с с нас, родителите, те се грижат както за физическото, по този начин и за просветителното им развиване, тъй като всекидневно контактуват и с учителите в учебното заведение.

Нещата вървяха умерено, децата бяха щастливи и се подготвяха за следващото си съревнование – Държавния самостоятелен шампионат, като има и състезатели на клуба, които трябваше да се явят на селекция за националния тим. Всичко беше по този начин до 12.07.2022г., когато бяхме известени, че треньорите на клуба са освободени от работа и от идващия ден нямат достъп до базата. Информацията за това получихме от треньорите, а не от управлението на клуба, като не беше ясно на идващия ден кой ще тренира състезателите на клуба. Понеже ние сме се доверили на треньорския състав, а не на ръководители, които съвсем никой не е виждал и не познава, ние – родители и състезатели, единомислещо и без никакъв напън взехме решение да подкрепим треньорите, още повече, че не ни бяха показани нови треньори, а няма по какъв начин нашите деца да упражняват сами, тъй като са малолетни, а и по какъв начин един играч да се приготвя самичък.

На 13.07.2022г. със съдействието на кмета на Община Русе Г- н Пенчо Милков беше извършена среща сред нас и Г – жа Цвета Демирева, на която ние имахме опция да зададем въпроси, само че отговори по отношение на треньорския състав и бъдещето на клуба не получихме. Обяснено ни беше, че тя не може и не желае да работи с Ева Пашева и Маринела Цонева, за техни междуличностни спорове, за финансирането на клуба, а най – значителното и значимо за нас е – кой ще се грижи за нашите деца, не получи отговор. До този миг ние не подозирахме за напрежението сред треньорския състав и ръководителя на клуба, а и това не е наша работа. Единствено положително от целия диалог беше, че базата на клуба ще бъде отворена и състезателите, картотекирани в този клуб ще могат да упражняват до Държавния самостоятелен шампионат. Децата се върнаха да упражняват, само че бяха посрещнати с защита и видеонаблюдение, притеснявани, следени и потискани от изцяло непознати за тях хора. Въпреки това те упражняваха. Докато последната седмица рейсът на спортното учебно заведение, с който децата пътуват до гребната база и на който му предстоеше пътешестване до гр. Пловдив за Държавния самостоятелен шампионат, беше строшен и родители на деца от клуба, със лични коли и на свои разходи, превозваха децата до Николово, с цел да проведат своите тренировки.

През цялото това време председателката на клуба Цвета Демирева не се интересуваше какво костваше на треньорите и родителите да реализират подготвителния развой за участването в Държавния самостоятелен шампионат.

Г- жа Демирева бе поканена посредством телефонен диалог от нас, родителите, на 30.07.2022г. на гребната база в околност Липник, с цел да изговорим идното пътешестване, трудността – счупения рейс, и организацията по отношение на Държавния самостоятелен шампионат. Нейният отговор беше изрично НЕ, няма да дойда.

Тази беше и повода в събота децата да вземат греблата, тъй като не знаехме с какво ще пътуват и се уговаряхме даже и ние като родители, в случай че се наложи, да ги закараме до Пловдив. Просто желанието ни беше да улесним подготовката за пътуването. По същата причина бяха взети и триката, тъй като те би трябвало най – дребното да се изперат, преди състезателите да ги облекат.

Относно купите в който сме упреквани, че са откраднати – родителите взехме решение да ги вземем и сложим в Спортното учебно заведение на стената на славата, да може децата да ги виждат и да се радват.

Относно микробуса на спортния клуб в 10.00ч. на 01.08.2022г. госпожа Ева Пашева пред нас, родителите, изиска да се изготви приемно- предавателен протокол, с цел да съобщи ключовете на чиновници от компанията на Цвета Демирева, само че те освен, че отхвърлиха, а я записваха и атакуваха.

На 01.08.2022г. ние имахме предпочитание да върнем греблата, само че базата на клуба е заключена и ние нямаме достъп до нея. Искаме да уверим всички, че тези гребла са съответно съхранявани и ние и нашите деца не сме крадци. Мислим, че в случай че г– жа Цвета Демирева искаше тези състезатели да отидат на съревнование, можеше да обезпечи защита на лодките, както е написан и изпратен мейл в петък вечерта от треньорите, а не да ги предава с приемно – предавателен протокол на Ева Пашева, която няма физическата опция да ги пази пет дни непрекъснато. Тези деца са картотекирани в СККК” Георги Демирев”и като ръководител на клуба е длъжна да се погрижи те да пътуват безвредно и да се състезават.

Ева Пашева може да отиде и като компаньон, а може и да не отиде, тъй като тя няма договорни връзки с този клуб и не носи друга отговорност, с изключение на морална към състезателите на СККК „ Георги Демирев “.

Г- жа Демирева, а и медиите, които желаят и пускат нейните публикации, може да отидат в Спортното учебно заведение и да изискат от Директора подадените заявления от нас,родителите, че ние поверяваме отговорността за запазване живота на нашите деца на треньорите Цонева и Пашева за Държавния самостоятелен шампионат.

Всичкото това обществено говорене, всичките медийни изяви, всичките старания, които родители и състезатели поставяме, са в отбрана освен на към този момент някогашните треньори на клуба, а и на нашите деца, които би трябвало да знаят, че не може някой, поради персонални ползи и накърнена горделивост, да се подиграва с тях и да ги подмята. Те не са стока, не са инвестиция или инвентар на някой състезателен клуб, а са хора с достолепие и чест, и техният хъс за триумфи не може да се употребява за четкане на нечие его.

Това е и повода да предизвикваме и основаването на новия клуб, подпомагане за което получихме от Ева Пашева, след наша молба, тъй като Тя е индивидът, на който имаме доверие и желаеме тя да тренира нашите деца! Ако г–жа Цвета Демирева желаеше тези деца да останат в нейния клуб, най – дребното щеше да прояви най-малък интерес най-малко да се запознае с тях (много от децата не са я виждали), да покаже предпочитание за контакт с родителите им или да прояви най-малко най-малък интерес към клуба, не като досадна инвестиция, а като един жив организъм, който се стреми към подчинение на нови върхове, да взе участие в това подчинение, пък даже единствено с морална поддръжка и обикновено почитание. Това е повода всички – и родители, и състезатели да сме обединени, не под напън от Ева Пашева, а от засегнатост от страна на Цвета Демирева. Това е и повода да стоим компактно до нашите треньори, тъй като те са хората, които ние познаваме, на които всекидневно поверяваме живота на най – благото ни – нашите деца, тъй като те с лицата и престижа си застават всеки ден пред нас и тъй като са потвърдили, че са Човеци с огромно „ Ч “. Нас като родители не ни интересува каква преписка се води сред Цвета Демирева и Ева Пашева, а и нямаме достъп до нея, нас ни интересува развиването на нашите деца. Не мислим, че е вярно на 01.08.2022г, сутринта в 10.00 ч., децата, събирайки се за подготовка, да станат очевидци на нападките от чиновници на госпожа Демирева за предаването на ключовете на буса без приемно – предавателен протокол и Пашева да е заплашвана с полицейска инспекция.

Това са деца на възраст от 12 до 18 години и тази панорама по какъв начин атакуват възпитателя и треньора им се отразяват на психическото им положение. Пак повтаряме, това, че нашите деца страдат, подложени са на психическо напрежение, несигурни са и тяхната фантазия – орден от ДИШ, или присъединяване в националния тим, е прекършена – това е натискът, който ни води в нашата битка, и то извършен от Цвета Демирева, а не бълнуваните от нея упоритости на Ева Пашева.

Мислим, че обществеността би трябвало да е осведомена напълно с този проблем, с цел да може да има обективно мнение по този проблем. Сигурно ще има хора, които няма да ни поддържат, само че сме сигурни, че ще има и задоволително хора, които ще заемат нашата позиция. Нашата битка е в името освен на нашите деца, а и в името на всички деца, които би трябвало да порастват сигурни и предпазени. На фона на всички нездравословни изкушения, които се оферират от всеки ъгъл на децата, спортното учебно заведение и всеки един състезателен клуб е оазис на мира, осигуряващ здраве и вярно развиване на децата и всеки родител е задължен да го пази!

С Уважение: Родителите
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР