Риши Сунак получи най-много гласове на произведения днес първи тур

...
Риши Сунак получи най-много гласове на произведения днес първи тур
Коментари Харесай

Риши Сунак получи най-много гласове на първия тур от изборите за нов лидер на британската Консервативна партия

Риши Сунак получи най-вече гласове на творби през днешния ден първи тур от изборите за нов водач на английската Консервативна партия, съобщи Ройтерс.

Бившият министър на финансите бе подсилен от 88 депутати консерватори. На второ място остана държавната министърка за комерсиалната политика Пени Мордонт с 67 гласа. Трета е министърката на външните работи Лиз Тръс, която получи поддръжката на 50 депутати.

От конкуренцията отпаднаха двама от осмината претенденти - финансовият министър Надим Захауи и някогашният член на кабинета Джереми Хънт - които не си осигуриха нужните 30 гласа.

Британските консерватори избират собствен нов водач на мястото на премиера Борис Джонсън, който в четвъртък предходната седмица разгласи, че се отдръпва на фона на възходящото вътрешнопартийно неодобрение против него след поредицата кавги, в които той се оказа забъркан.

Министър-председателят на Англия сподели през днешния ден в Камарата на общините, че си отива " с високо вдигната глава ", въпреки да призна, че се отдръпва по-рано, в сравнение с е желал, отбелязва Франс прес.

Бъдещият водач на Консервативната партия, която има безусловно болшинство в долната камара на Народното събрание, на процедура сигурно ще размени Джонсън и като министър председател.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР