Предвиждам доста мръсна предизборна кампания с неща, които да се

...
Предвиждам доста мръсна предизборна кампания с неща, които да се
Коментари Харесай

Александър Симидчиев: Предвиждам доста мръсна предизборна кампания

" Предвиждам много мръсна предизборна акция с неща, които да се изваждат в последния миг и да не могат да бъдат тествани от институциите ". Това разяснява в " Денят стартира " депутатът от ПП-ДБ Александър Симидчиев.

Според него след изборите всички парламентарно показани партии би трябвало да намерят общи цели:

" Това не значи да се оформи коалиция, а да имаме съществени цели - постоянен бюджет, разрастваща се стопанска система ".

Разследването на " Бивол " и изказванията за подправени документи на Кирил Петков Симидчиев разяснява по този начин:

" Напоследък следя, че имаме непрекъснато повторение на едни изказвания, които не са потвърдени. Тези изказвания оформят публичното мнение, т.е. всевъзможни такива неща, подхвърлени в публичното пространство, се вършат с цели, които не са демократични. Със сигурност тези кавги са предопределени да увредят имиджа на една групировка, която в последните 9-10 месеца направи много позитивни неща ".

По думите му тези изказвания би трябвало да се потвърдят в съда.

Не можем да приказваме за рецесия с коклюша, защото имаме средствата да му повлияем лечебно - с медикаменти, и профилактично - с ваксини, уточни Александър Симидчиев. Недостиг на ваксини при персоналните лекари няма, казусът е в аптеките.

" Има епидемиологично разпространяване заради две аргументи. Едната е, че имунизацията е направена да е оптимално безвредна, което прави нейната резултатност по-ниска ".

По думите му пикът на болестта в цяла Европа е обвързван с противоепидемичните ограничения против коронавирус.

" Когато ние се дистанцирахме и носехме маски около коронавирус, популацията беше по-малко изложена и на коклюш, заради което общото равнище на имунитет леко понижа. Това, съчетано с един пик в прилежащите страни, неизбежно щеше да влезе при нас ".

Коклюшът има от 3 до 5-годишна цикличност, изясни Симидчиев. Той разяснява и абсурда с отстраняването на шефа на НЗОК в последния миг - по думите му не става въпрос единствено за пари, само че и за ръководството на касата.

" Когато има разнообразни хора, които да ръководят, те могат взаимно да се балансират. когато се отстранят едните, тогава прозрачността понижава фрапантно ".

Симидчиев дефинира като положително приемането на тактиката за опазването на здравето до 2030 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР