Риши Сунак, който ще стане следващият министър-председател на Великобритания, каза

...
Риши Сунак, който ще стане следващият министър-председател на Великобритания, каза
Коментари Харесай

Риши Сунак заяви какъв ще бъде първият му приоритет като премиер

Риши Сунак, който ще стане идващият министър-председател на Англия, сподели пред законодателите от Консервативната партия, че първият му приоритет е обезпечаването на икономическа непоклатимост, а по-късно ще се стреми да извърши обещанията на партията от изборите през 2019 година, заяви депутатът Йен Дънкан Смит, съобщи Ройтерс.

Според кореспондент на вестник " Сън " Сунак, който стана водач на консерваторите в понеделник след отдръпването от конкуренцията на Борси Джонсън и Пени Мордонт, също по този начин сподели на депутатите, че " всяко крило " на партията ще бъде включено в неговия кабинет.

Сунак също по този начин е изключи опцията за осъществяване на национални избори, съгласно депутати, присъстващи на неговата тирада, изнесена през днешния ден.

Междувременно най-кратко ръководещият в английската история министър председател Лиз Търс съобщи цялостната си поддръжка за Риши Сунка като неин правоприемник.

И някогашният министър председател Дейвид Камерън насочи своите " големи " поздравления към Сунак за това, че става министър-председател, " с цел да ни преведе през времена на провокации " и му пожела " най-хубавото " и неговата " поддръжка от все сърце ".

Лидерът на шотландската национална партия Никола Стърджън сподели, че ще направи всичко по силите си, с цел да " построи градивни работни връзки със Сунак в полза на тези, на които служим ".

" Бих предложила едно неотложно решение, което би трябвало да вземе и едно, което сигурно не би трябвало. Той (Сунак) би трябвало да свика предварителни общи избори. И той " не би трябвало ", дублирам " не би трябвало " да отприщи нов кръг от строги икономии. Нашите публични служби няма да устоят на това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР