РИОСВ-Пазарджик издаде 11 наказателни постановления за налагане на санкции от

...
РИОСВ-Пазарджик издаде 11 наказателни постановления за налагане на санкции от
Коментари Харесай

Жител на Стрелча отнесе 1400 лв. глоба за горене на гуми

РИОСВ-Пазарджик издаде 11 наказателни постановления за налагане на наказания от 134 600 лева
 11pl4007-gorene-gumi-3-1  11pl4007-gorene-gumi-2  11pl4007-gorene-gumi-1
Жител на град Стрелча отнесе санкция от 1400 лв. по Закона за ръководство на отпадъците поради  нерегламентирано отнасяне на боклуци от излезли от приложимост МПС, като в дадения случай става дума за автомобилни гуми. Това е най-голямата санкция, наложена на физическо лице от специалистите от РИОСВ-Пазарджик, които през ноември издадоха 11 наказателни постановления за имуществени наказания в общ размер от 134 600 лева след 123 инспекции на 114 обекта.

„ Джакпотът ” бе ударен от компания „ Екотроника ” ЕООД, която се снабди с 6 наказателни постановления на обща стойност от 126 000 лева Четири от тях са за нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците – несъблюдение на наставление, липса на отчетност, отнасяне на боклуци без позволение, несъблюдение на изискване от позволение за действия с боклуци. Останалите наказания са за несъблюдение на наставление по Закона за запазване на околната среда и за взаимно предпазване на рискови боклуци в нарушаване наредбите на Закона за отбрана от нездравословното влияние на химични субстанции и смеси.

За изпускане на индустриални отпадъчни води, превишаващи самостоятелните емисионни ограничавания, избрани в разрешителните за заустване, са наложени санкции от по 1000 лева на „ Кумруян ” ЕООД и „ Еко Ф ” ЕАД, а с 5000 лева е глобена „ Алман ” ООД, за заустване на отпадъчни води без позволение. 200 лева санкция по Закона за биологичното многообразие е наложена на „ Напоителни системи ” ЕАД, за осъществяване на земно-изкопни работи без извършена процедура по оценка за съгласуемост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР