Рим. Според думите на министър-председателя на Италия Марио Драги, към

...
Рим. Според думите на министър-председателя на Италия Марио Драги, към
Коментари Харесай

Марио Драги: ЕС не е достатъчно силен, за да наложи санкции срещу Русия в газовия сектор

Рим. Според думите на министър-председателя на Италия Марио Драги, към сегашния миг Европейският съюз няма задоволително потенциал да наложи наказания против Русия в газовия бранш, цитира думите му TACC .

„ Ние, европейците, имаме най-малкото някои стопански възпиращи фактори. Достатъчно мощни ли сме? Моментът верен ли е? Очевидно отговорът е не “, сподели Драги на заключителна конференция, излъчена в формалния канал на италианското държавно управление в YouTube.

Според италианския министър-председател Европейски Съюз би трябвало да продължи да следва „ политика на присъединяване “ във връзка с Руската федерация. Драги акцентира, че съветският президент Владимир Путин, посредством контакти с американския си сътрудник Джо Байдън, „ желае да остане в положение на договаряния, при което към момента е допустимо събитията да се развиват, без да водят до необратими последствия “.

Ръководителят на италианското държавно управление означи още, че „ стратегическите цели на НАТО “ сега не са свързани с Европа. „ В момента има НАТО, организация, която е заявила други стратегически цели, да вземем за пример свързани с Индо-Тихоокеанския район. Това не значи, че НАТО отсъства от Европа “, сподели министър председателят.

По време на речта си в Сената (горната камара на парламента) на 15 декември Драги изрази вяра, че няма да има потребност да се постановат наказания против „ Северен поток 2 “, тъй като това може доста да повлияе на цените на енергийния пазар. Той означи, че газопроводът би трябвало да остане инструмент за договаряния сред Европейски Съюз и Русия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР