Пореден абсурд: Фалшив положителен резултат за наркотици след удар на

...
Пореден абсурд: Фалшив положителен резултат за наркотици след удар на
Коментари Харесай

Пореден абсурд: Фалшив положителен резултат за наркотици след удар на паркирана кола

Пореден парадокс: Фалшив позитивен резултат за опиати след удар на паркирана кола.  Земеделски производител тръгнал на митинг, само че вместо това, се озовава в полицейска кола поради обвиняване, че е карал под влияние на опиати.

Мъжът е тестван, откакто е паркирал джипа си. Катастрофа, породена от различен автомобил, присъединила и него в ПТП-то.

Георги Гайдарев показа, че автомобилът, провокирал злополуката, е минавал през равнищата, с цел да заобиколи митинга. След това минал през канавката и блъснал неговия пикап, който е бил паркиран и заключен.

Пореден парадокс: Фалшив позитивен резултат за опиати след удар на паркирана кола 23.05.24 09:44 Васил Терзиев: 230 сигнала са получени, свързани с изобилните превалявания и градушка 23.05.24 09:19 Елена Гунчева: Черният пиар работи мазно и съвършено. Особено в България 23.05.24 09:07 Граничните служители на реда стават катаджии – ще връчват санкции и фишове 23.05.24 08:58 Протести блокират придвижването в София, СОС с изключително съвещание 23.05.24 08:40

Мъжът разяснява, че от полицията са поискали документите му,

с цел да бъде написан протокол за вредите от случая. Гайдарев съобщи още, че е изработен и тест за приложимост на алкохол на него и другите участници в ПТП-то, от който резултатът е бил негативен.
Когато обаче идва вторият автомобил на „ Пътна полиция “-Плевен, на Гайдарев е изработен и полеви тест за опиати, а резултатът е позитивен за амфетамини.

Мъжът показа, че всяка заран пие лекарство за кръвно и е дал документи за това на полицията. След още един тест, този път на кръв и урина, резултатът още веднъж е излязъл негативен за приложимост на опиати.

Гайдарев описа, че шофьорската брошура му е върната и не е заплатил за направеното наново проучване, защото резултатът бил негативен.

SafeNews напомня, че омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация, в която упорства да бъде направен лист на медикаментите, които могат да доведат до подправено позитивен тест за опиати.

„ Към момента няма формален лист с медикаменти, които оказват въздействие при проба, заради което считам, че би било добре да се сътвори работна група по въпроса или Експертният съвет към Националния съвет по наркотични субстанции би могъл да даде експертно мнение какво е въздействието на другите медикаменти при тест и да се сформира лист, който да е отворен и да може да се добавя “, написа проф. Ковачева.

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР