Резултатите от многобройните изпитания на смесеното нитридно гориво от уран

...
Резултатите от многобройните изпитания на смесеното нитридно гориво от уран
Коментари Харесай

Ново руско ядрено гориво на бъдещето е готово за експлоатация

Резултатите от многочислените тествания на смесеното н итридно гориво от уран и плутоний за реактори на бързи неутрони към този момент са задоволителни за начало на неговата употреба . Това разгласи научният началник на плана " Пробив " на съветската държавна корпорация " Росатом " Евгений Адамов, представен от съветските медии.

Той разясни, че достигнатото ниво е задоволително, с цел да стартира употребата на пилотен демонстрационен реактор .

" Ние чакаме, че през идната година ще стартира дейна работа по създаване на реактора, а в това време завършва строителството на цех за производството на смесено гориво ", посочи Адамов пред петата интернационална научна конференция " Иновационни планове и технологии в нуклеарната енергетика ".

" Пробив " е един от най-големите модерни планове в международната нуклеарна енергетика , настояват в Русия. Той планува основаването на ново потомство енергийни технологии въз основа на затворен цикъл на нуклеарно гориво с потреблението на реактор на бързи неутрони.

Смесеното нитридно гориво от уран и плутоний за реактори на бързи неутрони има редица преимущества , измежду които - висока степен на изгаряне, висока топлопроводимост и съгласуемост с течнометални топлоносители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР