Резкият завой от Борис Бонев от Спаси София към милионера

...
Резкият завой от Борис Бонев от Спаси София към милионера
Коментари Харесай

ВОЙНА за порции: Борис Бонев и ДС-милионер си делят София

Резкият завой от Борис Бонев от „ Спаси София ” към милионера и правоприемник на ДС-фамилия Васил Терзиев от страна на управленията на „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” за кандидат-кмет на София провокира същинска война сред любимците, научи „ Уикенд ”. Спряганият за единствен и пръв фаворит на десните обединения Бонев още преди година се ужасил и възмутил нечувано, откакто Асен Василев хвърлил око на Терзиев и милионите му от компанията „ Телерик ” и съгласно деятели на Политическа партия, щял да е определеният за есенните избори за властник на столицата.

Бонев, който на ставане и лягане подлага на критика направеното от подопечните на Йорданка Фандъкова, бил сигурен, че ще е избраникът на Кирил Петков и Асен Василев за кандидат-кмет на града с максимален бюджет от страната.

Асен Василев обаче решил да даде късмет и на Васил Терзиев, който имал опция самичък да финансира акцията си с милионите зад тила си и да не натоварва бюджета на Политическа партия и съдружните им сътрудници от Демократична България. Биографията му на сполучлив предприемач пък била повече от мечтаната за някогашния вицепремиер, който разчитал десните гласоподаватели да видят алтернативата на Фандъкова и ГЕРБ в лицето на магната.

Това изрично не се харесало на Борис Бонев, който от месеци бил уверяван, че точно той ще е лицето на „ Промяната ” и „ Демократична България ” за столицата. Разгневен, преди броени дни Бонев косвено атакува съперника си със злостен пост в обществените мрежи.

„ Точно 200 дни остават до кметските избори, само че от претендентите ни новина, ни кост. Това обаче не е проблем. По принцип, в случай че през днешния ден започнеш да се учиш да програмираш, след 200 дни можеш да си изпълнителен шеф на топ софтуерна компания ”, написа Бонев от името на един от профилите си – „ Тук не е Амстердам ”.

Бонев се опитал и да притегли своите последователи от „ Демократична България ”, които още през предходната година имаха запаси към кандидатурата на „ бизнес ангела ” Терзиев, както го разказват от Политическа партия, с цел да му ударят рамо за номинацията наесен.

Реклама

Васил Терзиев не се нрави изключително на хората на Христо Иванов, защото десницата е на мнение, че столичани са скептици и няма да дадат вота си за милионер, който ще има повече задължения към компаниите си, в сравнение с към града им. Отделно Терзиев е спряган за финансист на Политическа партия и мастит донор, а Демократична България не са получили и стотинка от милионите му в партийната си хазна. Затова Борис Бонев се обърнал към екипа на Иванов и Атанас Атанасов с вярата везните да надделеят в негова изгода наесен.

Друг претекст за несъгласието на Демократична България точно Терзиев да е номинацията в София е предишното на фамилията му. Младият магнат е чист като сълза за актива на Политическа партия, само че Демократична България са възмутени от фамилната обремененост с Държавна сигурност. Дядото, на който е кръстен претендентът на Политическа партия за столичен кмет, е бил началник в Държавна сигурност, татко му също е работил в репресивната милиция на тоталитарната страна.

Дядото Васил Терзиев от 1943 година е бил началник-щаб на Втора пловдивска въстаническа оперативна зона. Представител е на зоната във Втора средногорска бригада „ Васил Левски ”. След 9 септември 1944 година влиза в структурите на Българската войска. Между 1952 и 1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване. От 19 септември 1959 година е генерал-майор, а от 1971 до 1990 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. С декрет №2105 от 9 август 1982 година е почетен със званието Герой на социалистическия труд. Награждаван е с ордените „ Георги Димитров ” (1972), „ Народна република България ” I, II, III степен, „ 9 септември 1944 година ”, “Народна независимост 1941 – 1944 година ” и още много други. Бащата на кандидат-управникът  – Александър Терзиев, пък е работил в Първо основно ръководство, възмутени са от десницата.

Тази биография дала на Демократична България задоволително претекстове да се опълчи на желаната от Кирил Петков и Асен Василев номинация, а пък Борис Бонев имал коз, за който да се хване против издигнатия нов любимец, който го сменил в очите на водачите на Политическа партия. От „ Промяната ” на този стадий обаче харесвали Терзиев повече, защото имали известни подозрения по отношение на компетентността на Борис Бонев.

Мая Манолова отново се опитва за кмет?

Мая Манолова съвсем несъмнено още веднъж ще е претендент за кмет на София тази есен. След като за малко не детронира Йорданка Фандъкова на предишните избори, в този момент някогашната социалистка отново ще се опитва за значимия пост. Манолова възнамерява да е самостоятелен претендент, подкрепена от ветрило от няколко партии. Смята се, че Мая ще търси поддръжката на президента Радев наесен. Въпреки че през 2018 година съществено тормози Фандъкова, в този момент възможностите на Манолова са фрапантно по-малки.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР