Решението на Путин за мобилизация е в резултат от няколко

...
Решението на Путин за мобилизация е в резултат от няколко
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Мобилизацията няма да обърне хода на войната в полза на Русия

Решението на Путин за готовност е в следствие от няколко фактора - огромните загуби на Русия на бойното поле, неспособност да удържат фронтовите линии, огромната загуба на територия в Харковска област, партизанско придвижване и неустановеност в окупираните територии, разяснява в " Още от деня " ген.-майор о.р. Съби Събев, първият представител на България в НАТО.

Той планува, че това решение ще провокира ескалация на военните дейности в Украйна, подсилване и стабилизиране на фронтовите линии. Украинските сили не престават настъплението в Луганска област. От съветска страна интервенциите не престават, само че по-висока активност ген.-майор Събев чака след към месец.

" Тогава Путин ще сложи доста ясно условието към управлението на войските в Украйна да стабилизират фронтовата линия, да стартират настъпателни дейности за реализиране на задачите, които си слагат - цялостно окупиране на Луганска и Донецка област и евентуално елементи от Запорожска и Херсонска област, които те смятат, че би трябвало да бъдат включени в състава на Руската федерация ", означи военачалник Събев.

По думите му на Харковския и Херсонския фронт украинските войски имат превес, не престават да настъпват и са влезнали леко и в Луганска област.

Ген. Събев не смята, че е допустимо мобилизацията да обърне хода на войната в интерес на Русия.

" Не смятам, че е допустимо по няколко аргументи. Фактически украинската войска се оправи с професионалната войска на Русия за тези 7 месеца, в този момент идва наборната, запасната войска, която няма военен опит, не добре готова, с невисок военен дух, и тъй като те са принудени да водят война, да отидат на фронта, може да се чака и много дезертьорства, без значение от повишените наказателни наказания ", означи генералът.

Заради оповестената готовност 260 000 души към този момент са напуснали Русия.

След оповестените рефередуми и възможното включване в състава на Руската федерация, тъй като всичко е квалифицирано, и попадайки под съветска пълномощия, те ще имат съображение да разгласят военно състояние и даже война, допусна ген. Събев.

" Ако причислят тези области в украинските административни граници, ще се окаже, че украинските войски са нахлули в съветска територия. Русия ше се опита да се преобрази от агресор в жертва ", съобщи ген.-майор о.р. Съби Събев.

Според него рисковете за България са, тъй като ние сме Черноморска страна и при съществено военни дейности в Черно море, ще се нанесат съществени стопански вреди на страните, при ескалация дори може да се чака Путин да употребява нуклеарен гърмеж с дребна мощ в Черно море.

" България е предпазена, тъй като България е в НАТО ", безапелационен беше първият представител на страната ни в Атлантическия алианс.

Какво още сподели ген.-майор Съби Събев вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР