Решението, което взехме на Централно оперативно бюро днес на заседание

...
Решението, което взехме на Централно оперативно бюро днес на заседание
Коментари Харесай

ДПС загатна, но не каза за кого ще гласува на втория тур в неделя

Решението, което взехме на Централно оперативно бюро през днешния ден на съвещание е, че гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верния избор и ще избере президент и ще гласоподава за президент. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на брифинг в централата на партията.

Припомняме, че на преди няколко дни придвижването за първи път в историята си имаше собствен претендент - точно Карадайъ. Той получи 309 681 гласа, което се равнява на 11.57%. И на парламентарните избори Движение за права и свободи реализира добър резултат. Със своите 340 997 гласа (13.00%) се подреди на трета позиция зад " Продължаваме промяната " и ГЕРБ-СДС. Повече за представянето на партията на изборите -.
Коя е Вашата татковина: Ердоган се намеси и подвигна резултата на Движение за права и свободи в Турция три пъти
Резултатите от изборите на 14 ноември белязаха съществено разбъркване на пластовете в българската политика. Вотът в чужбина и въздействието н...

" Нашата акция беше такава, че ние очертахме предстоящият профил на президентската институция. И по тази причина бих желал да ви напомня профилът на президентската институция съгласно нас. Какъв би трябвало да бъде? Първо, президентската институция би трябвало да бъде обединител на нацията и на всички български жители, без значение къде се намират те. Да бъде стожер на Конституцията на Република България, законността и върховенството на правото, да бъде полето за единодушие и по време на рецесии и в обикновено време. Да бъде лице на държавността и лице на страната пред света. Да бъде глас на национално сплотяващите дела. Решението, което взехме на Централно оперативно бюро през днешния ден на съвещание е, че гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще наприв верният избор и ще избере президент и ще гласоподава за президент, който най-вече се приближава до по този начин обрисуваният профил.

" Има обаче и още една значима тематика. Вече имаме решение на Централната изборна комисия за оповестяване на изборните резултати за президент и вицепрезидент и за втория тур, само че ние имаме няколко въпроса към ЦИК, защото погледнем уеб страницата на ЦИК, виждаме там, че има секции, в които контролите не се засичат от действителните гласове става въпрос ", сподели Карадайъ.

Той попита и по какъв начин ЦИК е приела сходни протоколи.

" Би трябвало ЦИК да излезе и да изясни на тези над 2000 български жители, които към този момент сме засекли. Още разбор не сме създали на всички секции. Ще създадем и този разбор. Как ще обяснят на тези над 2000 български жители, които са излезли да гласоподават, през целия ден са стоели по опашки, с цел да могат да гласоподават, дали своят вот са и най-после ЦИК не си е свършила работата, с цел да може техният глас да бъде отразен в окончателния резултат ", добави още Карадайъ.
Журналист: В Турция е задействана съвършена изборна машина
Журналистът Илхан Андай от уеб страницата " 24 Родопи " разяснява по БНР трикратния растеж на гласовете на Движение за права и свободи в Турция, с помощта на което празненство...

Той изясни, че в една секционна комисия е имало неточност в беловата, само че не и в черновата и на място са коригирали данните и поправените данни са признати от ЦИК, обаче в окончателните резултати не са отразени.

Според него оттутк нататък е значимо да има единение на нацията, тъй като няма по какъв начин да има разцвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР