Намаляването на зависимостите от трети страни ще спомогне за реализацията

...
Намаляването на зависимостите от трети страни ще спомогне за реализацията
Коментари Харесай

Александър Йоловски: Зависимостта от трети страни влияе на автономността на ЕС

" Намаляването на зависимостите от трети страни ще спомогне за реализацията на отворената стратегическа самостоятелност на Европейски Съюз , само че единствено в случай че е съпроводено с финансиране за подкрепяне на европейския бизнес за създаване на личен потенциал и артикули. "

Това акцентира заместник-министърът на електронното ръководство Александър Йоловски през днешния ден в Брюксел на съвещанието на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика във формат " Телекомуникации ".

Министрите на страните членки на Европейски Съюз, виновни за цифровата промяна, одобриха Акт за изкуствения разсъдък. С него се вкарват първите стандарти за регулация на системите с изкуствен интелект, оповестяват от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство.

В рамките на Съвета министрите са разискали въпроси, свързани с практическото използване на европейските законодателни и незаконодателни принадлежности в цифровата област.

По време на политическия спор българските представители са сложили акцент върху ангажираността и дейната роля на всички заинтригувани страни - гражданското общество, бизнеса, университетските среди, при осъществяване на отговорностите, които произтичат от новите цифрови актове.

Съветът одобри Заключения за бъдещето на цифровата политика на Европейския съюз и Заключения за бъдещето на киберсигурността , а съществена тематика на полемиката по време на обяда са били цифровите умения.

Александър Йоловски е провел и двустранна среща с министъра на цифровизацията и половото тъждество на Дания Мари Биер, като са разискали бъдещите цели на двете страни в региона на цифровата промяна.
 Европейски Съюз поддържа основно законодателство за изкуствения разсъдък
Европейски Съюз поддържа основно законодателство за изкуствения разсъдък

Блокът е пионер в регулациите в тази сфера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР