Германски официални лица отхвърлиха всяко сравнение между Хамас и Израел,

...
Германски официални лица отхвърлиха всяко сравнение между Хамас и Израел,
Коментари Харесай

Поисканите заповеди на МНС за Израел поставиха Германия в затруднение

Германски публични лица отхвърлиха всяко съпоставяне сред " Хамас " и Израел , откакто прокурорът на Международния углавен съд (МНС) изиска от съдиите да издадат заповеди за арест на премиера Бенямин Нетаняху и водачите на палестинската въоръжена формация, предава " Ройтерс ".

Искането на МНС сложи в алтернатива Германия, която е член на Международния углавен съд с дългогодишна политика на заставане зад " интернационален ред, учреден на правила ", заради поддръжката й за Израел, която е учредена в историята.

Ако съдът издаде заповедите, Германия, сходно на други членове на МНС, ще има законово обвързване да арестува Нетаняху , в случай че той влезе в страната, макар че членовете се опълчиха на заповедите на МНС в предишното.
 Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и
Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и " Хамас "

Блинкън сложи под въпрос легитимността на съда

" Обвиненията на основния прокурор са съществени и би трябвало да бъдат потвърдени " , сподели представител на немското държавно управление във вторник.

Германия приема, че демократичната система и върховенството на закона на Израел, с неговата мощна, самостоятелна правосъдна система, ще бъдат взети под внимание от съдиите при решаването дали да издадат заповедите, сподели представителят.

Всички немски държавни управления смятат съвсем безусловната поддръжка за Израел за въпрос на  народен интерес, след убийството на милиони евреи от Германия по време на нацисткия Холокост.

Германия беше изправена пред неодобрение, изключително от нейната огромна мюсюлманска общественост , поради нежеланието си да подлага на критика нахлуването на Израел в Газа след невижданата офанзива на " Хамас " в Израел на, заявявайки единствено, че Израел има " право да се пази " , до момента в който припомня за нуждата от съблюдаване на законите за правата на индивида.

Заповедта за арест може да опълчи уговорката на Германия към върховенството на закона против нейния народен интерес.

" Германският народен интерес в този момент е подложен на тестване - без в случай че или само че " , написа израелският дипломат Рон Просор в обществените медии.

" Публичното изказване, че Израел има право на самозащита, губи доверие, в случай че ръцете ни са вързани незабавно откакто се защитим. "
 Галант отхвърли настояването на заповеди за арест против него и Нетаняху
Галант отхвърли настояването на заповеди за арест против него и Нетаняху

Той назова това искане " позорно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР