С наближаващите почивни дни покрай 24 май и настъпващия летен

...
С наближаващите почивни дни покрай 24 май и настъпващия летен
Коментари Харесай

Нов път ще отпушва движението към Гърция

С наближаващите почивни дни около 24 май и настъпващия летен сезон въпросът за тапите на Автомагистрала " Струма " още веднъж е настоящ.

Проблемът с тапите на пътя към този момент основава съществени терзания освен от бавното прекосяване през правата при Симитли, само че и за сигурността на избралите да пътуват през нея.

Над 3000 поданици на Симитли и пътни организации упорстват в подписка да бъде построен сектор, който да удължи автомагистралата до разклона за Банско. С това придвижването в региона съгласно хората доста ще се облекчи.

В момента тапите при Симитли са и в двете направления. През почивните дни локалните поданици мъчно съумяват да стигнат от един квартал на града до различен.

Преди две седмици Асоциацията на потърпевшите от произшествия е внесла в Министерство на районното развиване и Агенция " Пътна инфраструктура " искане с над 3000 подписа, с което упорстват да бъдат взети ограничения за облекчение на трафика, както и съответни оферти.

" Ние предлагаме да се построи една спомагателна трета лента, която може да стане в границите на кажем, месец-два може да се построи тази трета лента и надлежно петък следобяд и неделя следобяд да се прави реверсивно придвижване ", съобщи Владимир Тодоров, Асоциация на потърпевшите при произшествия.

" Това са някъде към 600 метра. Като, доколкото имам информация, за към 300 от тях към този момент има определена компания реализатор и публичната поръчка е предходна ", разяснява кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Пътната права би трябвало да стартира където Автомагистрала " Струма " се слива в основен път Е-79 и би трябвало да излиза на основния път за Банско. Така пътникопотокът от зимния курорт и от Кулата ще бъде разграничен на две.

И експерти, и пътуващи са единомислещи, че казусът би трябвало да бъде решен съществено с построяването на Автомагистрала " Струма " в правата Симитли - Кресна. Така освен ще бъдат избегнати тапите, само че и ще бъдат избавени доста човешки животи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР