Компанията Samsung Electronics обяви назначаването на Чун Юн Хьон за

...
Компанията Samsung Electronics обяви назначаването на Чун Юн Хьон за
Коментари Харесай

Samsung смени шефа на бизнеса си с ципове след загубата на лидерство на пазара

Компанията Samsung Electronics разгласи назначението на Чун Юн Хьон за нов началник на отдела Device Solutions, който дава отговор за бизнеса с полупроводници на компанията. Смяната на ръководителя на отдела за чипове се свързва със загубата на водачеството на Samsung на този пазар. Сега водач е друга корейска компания, Sk Hynix, която съумя да се възползва по-добре от внезапното нарастване на търсенето на микрочипове за системи за образование на ИИ модели.

Чун е деец от компанията, който се причислява към Samsung през 2000 година и създава съществени DRAM чипове и флаш памет за корейския производител. Според Bloomberg предходният началник на бизнеса Кюнг Кие-хюн самичък е подал оставка на фона на незадоволителни резултати.

Компанията SK Hynix е най-големият международен производител на чипове с памет с висока честотна лента (HBM), които се употребяват необятно в ИИ системи. В началото на май компанията заяви, че портфолиото от поръчки за усъвършенстваните HBM3E чипове, създадени от нея за изкуствен интелект, към този момент е изцяло резервирано за 2024 година и съвсем напълно за 2025 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР